Tarun Taikakakut

perjantai 10. helmikuuta 2017

Mustikka-valkosuklaatiikerikakku (2l)

Hei!
Tässä teille ohje oikein mustikkaiseen ja mehevään kakkuun! Kakku ei ole mikään kaunokainen, mutta ulkonäkö korvaataan maistamisvaiheessa! 😉
Halusin päästä kokeilemaan mustikkajauhetta leivonnassa ja sain mahtavan inspiraation tästä kakusta. Kakku ei ole tavallinen tiikerikakku vaan sydämen surujen kakku-taikina vaaleana. Aiemmin olen kehitellyt sitruuna-valkosuklaakakun sydämen surujen kakusta. Sekin on todella hyvää! Sydämen surujen kakku on älyttömän helppo tehdä, siksi tykkään siitä. Tässä kakussa on vähän kikkailua, mutta se kannattaa! Tiedän, että joskus tekee mieli oikaista ja jättää viimeinen vaihe eli kuorrute tekemättä, mutta tässä kakussa kuorrute on kaiken a ja o! Se on älyttömän hyvää ja siinä on mustikan makua rutkasti! Ihastuin kuorrutteeseen kovasti ja sitä voisi olla vaikka enemmänkin! Kakku on mehevää valkosuklaan ansiosta, seassa ihania mustikoita, keskellä menee mustikkainen raita ja kuorrute on makean kirpsakkaa ja täynnä makua! Aivan ihanaa! Mies sanoikin hauskasti kakusta: ihan kuin mustikkapiirakkaa söisi! 😋

Kuorrutteen väri on todella tumma, mutta en uskalla luvata kunnolla mustikan makua jos mustikkajauheen määrää vähentää. Paistoin myös kakun vahingossa 200 asteessa ja siitä tuli siksi kunnolla ruskettunut...  mutta mitä pienistä kun maku on hyvä! 😅 


Mustikka-valkosuklaatiikerikakku
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
(½ tl suolaa)
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
½ dl maitoa
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa

2/3 taikinaan lisätään:
1 dl valkosuklaahippuja,-nappeja tai -raastetta
1 dl jäisiä mustikoita

1/3 taikinaan lisätään:
2 rkl mustikkajauhetta

Voitele ja jauhota 2 litrainen kuivakakkuvuoka.
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan sulatettu rasva, maito ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla.
 Jaa taikina kahteen osaan, toiseen kulhoon 1/3 osaa taikinasta ja toiseen 2/3 osaa taikinasta. Lisää isompaan taikinamäärään valkosuklaa ja jäiset mustikat (jäiset siksi ettei taikina värjäänny). Lisää mustikkajauhe pienempään taikinamäärään. Jaa vaaleasta taikinasta puolet kakkuvuoan pohjalle, laita seuraavaksi lila taikina kokonaan vuokaan ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Paista 180 asteessa noin 55 minuuttia.

Mustikkakuorrute:
1 dl tomusokeria
1 rkl mustikkajauhetta
2-3 tl vettä

Ainekset sekoitetaan yhteen. Seos saa olla aika paksua ettei valu pois kakun päältä.
Tee vaikka testi johonkin kohtaa kakkua. Jos kuorrute on liian löysää lisää tomusokeria, jos se on liian paksua, lisää vettä ½ tl kerrallaan. Koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutetun kakun jähmettyä jääkaapissa hetki.

1 rkl mustikkajauhetta vastaa lähes 1½dl tuoretta mustikkaa!
Mustikkajauheesta saat lisätietoa täältä Biokian sivuilta.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen kakku! En ole edes tiennyt, että tuollasta mustikkajauhetta on olemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi jauheet on ihan mahtavia! Täyttä tavaraa ilman mitään lisättyä. Eihän mikään tuoretta marjaa voita, mutta jos ei ole mahdollisuutta saada tuoretta, esim ulkomailla asuvat, niin nämä on ihan mahtavia tuotteita! :)

      Poista
  2. Olen myös tykästynyt mustikka-tiikeriin. Itse olen vaan tehnyt pelkillä marjoilla ilman jauhetta. Mielenkiintoisen kuuloinen tuote kyllä, täytyy joskus testailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli vahingossa tiikeri, kun en kehdannut koko kakkua lilaksi värjätä ;D Tuota tiikeri ideaa voisi jollakin toisellakin taikinalla testata! Vaikka ihan oikealla tiikerikakun taikinalla! Nuo jauheet on musta kivoja, niitä voisi käyttää vaikka missä! Vaikka mikään ei voita silti oikeita marjoja :D

      Poista
  3. Mun on ihan pakko testata tätä ohjetta koska rakastan mustikkapiirakkaa :) nam nam :) -Millakrista

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊