Tarun Taikakakut

tiistai 1. marraskuuta 2016

Punainen karviaislikööri

Moikka!
Tein keväällä vihreistä karviaisista likööriä ja ihastuttiin sen kirpeän makeaan makuun kovasti. Nyt kun sain syksyllä appivanhemmilta punaisia karviaisia niin säästin osan niistä likööriä varten. Viimeksi käytin marjat pakastimesta sellaisenaan ja roskia tuli likööriin todella paljon. Nyt siivosinkin marjat kunnolla ennen alkoholiin lisäämistä ja likööri pysyi täydellisen puhtaana eikä mitään siivilöintejä tarvinnut tehdä. Vähensin myös sokerin määrää ja tästä tulikin todella hyvän makuista! Jos haluat tehdä likööriä jouluksi niin on hetimiten laitettava ainekset sekaisin koska tekeytyminen kestää  ainakin sen kaksi kuukautta.



Karviaislikööri
1 kg karviaisia
800 g sokeria
1 litra kirkasta n. 40% alkoholia

Kaada siivotut karviaiset ja sokeri suureen kannelliseen tölkkiin. Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä muutaman kuukauden ajan. Kääntele astiaa viikoittain. Siivilöi marjat pois ja kaada likööri pulloihin. Ohjeella tulee noin 2 litraa likööriä.

Karviaisissa on päässä se roskatupsu, ne kannattaa nyppiä kunnolla marjoista pois ennen likööriin lisäämistä tai sitten likööri pitää siivilöidä lopuksi harsolla tai todella tiheällä siivilällä.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniin väristä....ihanan heleä väri. Punaisia karviaisia pakastimessa kyllä olisi, vaan kun ei oikein minkäänlainen holi nyt itselle passaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Väri onkin aivan ihana ja niin kesäinenkin. Tätä onkin mukava talven keskellä maistella ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊