Tarun Taikakakut

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Daimjäätelö

Moi!
Nyt löytyi oma lempparijäätelö! Ai että sentään! Tein samalla toffeejäätelö-ohjeella jonka olen postannut kolme vuotta sitten, lisäsin joukkoon vaan Daim-rouheen. Se ohje löytyy täältä. Jäätelö on erittäin koukuttavan rouskuvaa ja älyttömän pehmeää. Enkä tiedä mistä johtuu, että kun on kinuskin mausta kyse niin minusta mikään ei ole liian makeaa... ;D Tämä oli ihan täydellistä minusta!


Daimjäätelö
6 dl kermaa
1 prk (397 g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 kpl (à 56g) Daim-patukoita
vaniljaa myllystä
ripaus suolaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten kinuski ja rouhitut Daim-patukat joukkoon. Jos sinulla ei ole valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, keitä ajoissa purkki kinuskiksi, että se kerkeää jäähtymään kunnolla. Minä keitin purkkiani noin 2½ tuntia ja kun se oli huoneenlämpöinen laitoin sen vielä hetkeksi jääkaappiin. Kaada massa noin 1½-2 litraiseen astiaan. Anna massan olla pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Voit säästää osan Daim-rouheesta koristeeksi jäätelön pinnalle!

Jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön vartiksi ennen tarjoilua niin se on ihanan pehmoista ja siitä saa paremmin myös palloja.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Kiitos kun muistutit, tämä Daim-jätski on edelleen testaamatta. Viime kesänä tein kerran Nutella-jätskiä ja se oli ihan sairaan hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutellajätski onkin toinen lempparini! Se on ihan jäätävän hyvää! ;D

      Poista
  2. On herkkua....nam ja vielä kerran nam. Minä tein kans parisen viikkoa sitten vieraille annoksen ja sitä on vielä herkkuhetkeen vähän pakastimessa. Minä olen hieman miedontamut tuota perusohjetta....laitan kaikkiin jäätelöihin nykysellään 7-8 dl kermaa+yhden prk kondensoitua maitoa + glukoosisiirapin. Tuohon daimjätskiin laitoin 2 isoa daimia ja se riittää meille vallan mainiosti kinuskiksi keitetyn kerman kanssa. Samalla tein vaniljajätskiä valkoisesta kondensoidusta maidosta + 2 vaniljatankoa....sekin oli ihanaa esim rapaarperipiirakan kera. Kunhan kerkiän, laitan kans jätskipostauksen blogiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä älyttömän hyvää! Mäkin tykkään laittaa aika suuria kermamääriä, kun tuo kondensoitu maito on niin makeaa. Vaniljajäätelöäkin oon tehnyt ja sekin oli aivan ihanaa! Aika montaa sorttia on tullut testattua ;)

      Poista
  3. Mikään ei todellakaan ole liian makeaa :D Daim-jäätelö on todella hyvää, ehkä paras karkkilisäys, minkä voi jätskipohjaan tehdä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ole, kun on kinuskista kyse! ;D Tämä oli kyllä niin koukuttavaa, että ois voinut vaan jatkaa rouskuttelua! Mä tykkäsin myös suuresta Daimin määrästä ;)

      Poista
  4. Tämä on kyllä todella hyvää. Mun ja meidän perheen lemppari ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin hyvää, että uuden satsin ainekset on jo hommattu! ;D

      Poista
  5. Daimia kinuskijätskissä, NAM!! Eipä ole tullut mieleen, mutta tätä täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on sitten älyttömän hyvää jäätelöä! :D

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihan täydellistä ja daimissa ei säästelty! ;D

      Poista
  7. Näyttää niin ihanalta! ♥ Ihan pakko ottaa tämä ohje talteen ja kokeilla.:) Eilen juuri pyöräretkellä poikettiin miehen kanssa jätskikiskalle, ja minä otin daim-jätskiä. Veikkaan kyllä, että tämä on vieläkin parempaa.:P Minä olen ollut tosi laiska tekemään itse jäätelöä, vaikka kokeilulistalla olisi nyt tosi monta helppoa reseptiä.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi, tämä oli kyllä älyttömän hyvää! ;) Kokeiles itsetehtyä jäätelöä, mutta varo vaan, voit jäädä koukkuun ;D

      Poista
  8. Törkeen hyvännäköistä! Taatusti herkkua!!! Daim on ihan parasta! Yleensä en uskalla edes ostaa sitä, silla se tekisi turhan nopean katoamistempun ;) Ootko muuten maistellut uutta appelsiinin makuista Daimia? Sekin on ihanaa ja sopisi tällaiseen jäätelöönkin varmaan tosi ihanasti :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! :D Mä en kauheasti syö Daimia sellaisenaan, mutta leivonnassa rakastan sitä! Mm. mutakakussa, brownieissa ja jäätelössä. Sillä saa ihanaa rouskuvaa rakennetta kaikkeen! ;D En oo maistanut appelsiinin makuista Daimia, pitääpä kokeilla!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊