Tarun Taikakakut

torstai 24. maaliskuuta 2016

Snickers-palat

Heips!
Sain veljeni vaimon tekemänä tälläisiä herkkuja, "muutama" siinä tulikin maisteltua... Ihastuin kyllä heti ja pakko oli tehdä näitä myös kotona! ;) Tämä ohje on tuunattu kinderpiirakan pohjan päälle. Tein tällä kertaa pohjan gluteenittomana ihan muuten vaan. Tässä herkussa siis pohjan päälle lirutellaan paljon paksua kinuskikastiketta ja siihen laitetaan päälle reilusti suolapähkinöitä ja taas paljon kinuskikastiketta. Lopuksi päälle sulatetaan levyllinen maitosuklaata. Ei voi olla muuta kuin taivaallista! Kokeilkaas! ;D

Pohja hieman repeili pinnastaan ja näihin koloihin valui ihanasti kinuskikastiketta, näkyy alla olevassa kuvassa hyvin. Mietinkin, että pohjaan voisi ensi kerralla tahallaan pistellä reikiä jotka sitten täyttyisi kinuskikastikkeesta ;P


Suklaapohja / Kinderpohja
3 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita
2 munaa 

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata siihen voi. Sekoita kuivat aineet ja vesi-voi-seos keskenään. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan. Kaada taikina noin 25 x 20 cm vuokaan (eli puolikas normaalin uunipellin koko). 

PAISTA 200 astetta, noin 25-30 min. 

Päälle paljon kinuskikastiketta ja sitten noin 3dl suolapähkinöitä, laita pähkinöiden päälle vielä kunnolla kinuskikastiketta. Lopuksi päälle sulatetaan 200 g maitosuklaata. 
Anna kovettua jääkaapissa. 

Tein pohjan kokonaisena pellillisenä, eli tuplat tuosta yllä olevasta ohjeesta. Leikkasin pohjan sitten kahtia ja tein toisen puolen päälle tämän snickers-hässäkän.

Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Ooh, näyttää ihanalta! Mun herkku on Rock slide brownie. Vähän samanlainen kun tää, mut brownie pohjalle. Snickersiäkin on pitänyt tehdä ite jo pitkään, mut en vielä oo ehtinyt :D Nyt heräs kyllä mieliteot siihenkin... Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa ja hyvää pääsiäistä sinullekin! :) Rock slide browniet näytti hyviltä, kun googletin ;) En ollutkaan ennen kuullut kyseisestä leivonnaisesta. Tää kinderpiirakan pohja on niin helppo tehdä ja päällisiä on kiva varioida mielitekojen mukaan! Tämäkin oli niin älyttömän hyvää! ;D

      Poista
  2. Oi oi mitä herkkua.
    Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle.

    VastaaPoista
  3. Voi ei mä en kestä, näyttää niin hyvälle!! Oliko palat helppo leikata vai roiskuuku pähkinät sinne tänne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra, eikä tämä vain näytä hyvältä vaan maistuu myös ;D Ei paloja ollut mitenkään kovin helppo leikata. Kyllä nuo pähkinät putoili ja suklaa lohkeili, mutta ei se haittannut menoa ;D

      Poista
  4. No hups, ompas melkoinen herkku! :D Ihan taatusti maistuisi. Pitääpä muistaa tämä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Leena jos olet Snickersin ystävä! Tuo kinderpiirakan pohja on ihanan pehmeä ja kunnolla vaan kinuskia ja pähkinöitä päälle niin NAM! ;)

      Poista
  5. Voi, miten näitä kaikkia ihania herkkuja ehtisi joskus kokeilemaan.. :) Tein joskus vähän samantapaista ,mutta siinä pohja oli vaalea.. Kinderpiirakka on ihan parhaimpia ja gluteenittomana ihanan pehmoista. Kaikki suolapähkinöt eivät muuten ole gluteenittomia, mutta ainakin Taffelin suolapähkinät on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen Raisa... maailma on täynnä herkkuja ja aikaa vain rajoitetusti ;D Mulla oli gluteenittomia jauhoja kaapissa aika paljon ja päiväys läheni niin oli kiva tehdä välillä gluteeniton piirakka. Ei se haittaa välillä vältellä viljoja vaikkei keliakiaa olekaan. Mutta jos joskus innostut niin kokeile ihmeessä tätä, hyvää on! ;)

      Poista
  6. Ui, nam! Suklaata, kinuskia ja suolapähkinöitä - joohei, toimii :). Herkullista ja ihanaa Pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili, tämä yhdistelmä toimii kyllä meikäläiselläkin aika hyvin ;D Hyvää pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi :)

      Poista
  7. No huh, mikä herkku. Pakko kokeilla. Oikein iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, on helppo ja älyttömän herkullinen! Ihanaa pääsiästä myös sinulle! :)

      Poista
  8. Nam, mitä herkkuja! Uskon kyllä että näitä tuli maisteltua samantein enemmänkin ;) Iloista Pääsiäistä Taru sinulle ja perheellesi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli aika vaikee lopettaa maistelua... nämäkin leikkasin tuollaisiksi pikkusen pienemmiksi suupaloiksi niin useampi siinä huomaamattaan suuhun humpsahtaa ;D Hyvää pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi! :)

      Poista
  9. Syntisen herkullisen näköistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊