Tarun Taikakakut

maanantai 30. marraskuuta 2015

Kaneliboston omenakuorrutteella

Moikka!
Viikonloppuna oli pitkästä aikaa pullapäivä. Ainakin kuukauden olin sitä suunnitellut, mutta aina se vaan jäi. Tein ½ litran taikinasta bostonkakun ja kanelikierteitä. Kanelikierteistä en laita kuvaa, koska ne vähän kärvähtivät... tämä on muuten alkanut olemaan täällä aika yleistä, nimittäin munailu. Kokoajan on jotain menossa ja keskittyminen on mitä sattuu. Tämä taitaa olla pikkulapsiperheessä silti ihan normaalia ;D Niin ja tein siemennäkkäriäkin viikonloppuna ja vasta kolmas pellillinen onnistui! Ensimmäinen pelllinen paloi ja toisessa meni jo taikina piloille. Kolmannesta pellillisestä, joka onnistui, en kerennyt kuvaa ottamaan, kun se oli jo syöty.  No, tälläisiä juttuja tällä kertaa :D

Kuorruteessa maistuu omena, kaneli ja vanilja. Se on aika makeaa. Mielestäni ihan hyvää, sopi kanelipullaan hyvin :)



Tein ½ litran pullataikinasta 24cm irtopohjavuokaan bostonkakun ja 12 irrallista kanelikierrettä joihin tämä kuorrutteen määrä riitti hyvin.

Omenakuorrute:
3 reilua rkl omenahilloa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Vatkaa kaikki ainekset hyvin yhteen ja valuttele jäähtyneen bostonkakun ja kanelikierteiden päälle.


Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa pullaa, Taru! Ja komeaa! :) Voih, nuo munailut ovat niin ärsyttäviä ja niin tuttuja! :( Mutta onneksi ei aina niin v a k a v i a. :D Totta tosiaan, keskittymiskyky on koetuksella pikkuisten kanssa, mutta sekin kuulenee asiaan. Pikkuiset ovat tärkeimpiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! :) Eihän se vakavaa ole, ainakaan jälkikäteen, kun koko asia vaan naurattaa. Sain kuitenkin tuon lauantain aikana muutaman harmaan hiuksen aivan varmasti! ;D Tuo kohta minun 4-vuotias tytär leipoo niin rauhallisesti ja hienosti, mutta 1½-vuotias kiipesi kokoajan keittiön pöydälle sotkemaan hänen leipomuksensa. Toinen itkee, kun juuri tehdyt hienot muumipullat on litistetty pyyhkeen alle ja toinen itkee kun ei saa "osallistua" ja samaan aikaan se oma pullapelti alkaa tummua ja perunat kiehuu yli yms yms... Mies siinä koitti auttaa, mutta silti kaikkea kerkesi kokoajan tapahtumaan ;D Ollaan vanhemman tytön kanssa silti nykyään tehty kaikenlaista silloin, kun tuo pienempi nukkuu päikkäreitä. Tällä tavalla kaikki menee hyvin :) Mikä lie ajatuskatkos mulla, että nyt piti tehdä kaikkea yhtäaikaa... ;D

      Poista
    2. Voi, tuo on niin harmillinen tilanne, kun toinen "pilaa" toisen tekemät, kun vain haluaa olla osallisena. Pikkuleipurit on niin eri tasoisia.:) joskus vain kaikki kasautuu yhteen syssyyn, vaikka kuinka on suunnitellut.;) tsemppiä!

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! ☺ en ole ikinä tehnyt boston pullaa! 😐 olen aina pelännyt että jää raa aksi tai lässähtää tai jotain. Pitäisi varmaan kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Ei tuon bostonpullan paistaminen olekaan mitään helppoa hommaa... nyt mulla kyllä onnistui silti todella hyvin tuo! Ei kuivunut ja oli ihanan pehmoista. Kurkkasin bostonin sisään jossain vaiheessa ja siksi tuo keskimmäinen kierre on valahtanut kakun sisään. Kakku ei ollut silloin vielä kypsä joten annoin sen olla vielä 10 minuuttia. Oiskohan tuo ollut kaikkineen uunissa 40 minuuttia. Tein tuosta vielä aika paksun ja jännitinkin siksi sen paistamista. Olen tutkiskellut noita paisto-ohjeita niin ovat aika erilaisia... asteet ja tasot vaihtelee. Itse paistoin keskitasolla ja suojasin sitten loppuvaiheessa kakun foliolla. Voisin joskus kyllä laittaa ihan ohjettakin tänne. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tämä onnistui kyllä hyvin ja oli mehevää :)

      Poista
  4. Tutulta kuulostaa! :) Nykyään en edes yritä paistaa mitään ilman että laitan hälytyksen kun pitäisi muistaa uuniin kurkata.. Muuten kärventyis varmaan kaikki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aina kellot soimassa, mutta kun nykyään unohdan heti, että kello hetki sitten soi!!! Mies kysyy, että eikö sulla soinut joku kello just? Joo! Ja äkkiä katsomaan tapahtuiko mitään vahinkoa! ;D Onneks harvoin mikään menee piloille :)

      Poista
  5. Todella mehevän näköinen bostonpulla! Ekaa kertaa kun leivoin bostonia, niin tein sen perusvirheen, että asettelin pullan palat liian lähelle toisiaan ja raa'aksihan se sitten lopulta jäi. Piti yrittää heti seuraavana päivänä uudestaan ja hyvää tuli, kun jätti tarpeeksi suuret välit. Virheistähän sitä oppii parhaiten. :) Viikonloppuna voisi leipoa pullaa ihan pakastimeen asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Mäkin laitoin aika täyteen tuon vuoan ja pelkäsin, että pullista pulpahtaa keskikierre ulos/ylös, mutta yllättävän nätti tuosta tuli :) Ja olen täysin samaa mieltä, kantapään kautta, kokemalla ja tekemällä oppii parhaiten!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊