Tarun Taikakakut

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Marenkia suklaapiilolla

Moi!
Löysin Pinterestin syövereistä kuvia joissa marenkien sisälle oli piilotettu tällä tavalla pieniä suklaahippuja. Tein marengin omalla ohjeella. Ihan hauskan makuisia pikkuherkkuja olivat vaikken itse tykkää hirveästi syödä marenkia pelkiltään. Lapset tykkäsivät näistä taas tosi paljon, kun ovat niin kovin makeita ja päällä on vielä nonparelleja ;D

Marenki suklaapiilolla:
3 valkuaista
2 dl sokeria
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
1 tl vaniljasokeria
pieniä suklaanappeja

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää elintarvikeväri. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi vatkaa hiljaisella nopeudella ja lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri. Asettele pellille leivinpaperin päälle suklaanappeja ja pursota marenki näiden päälle. Laita päälle halutessasi nonparelleja. Paista 100 asteessa noin 40-60 minuuttia. Niin kauan, että kun sormilla otat marengista kiinni, se on kuiva ja irtoaa helposti leivinpaperista. Sammuta uuni ja jätä uunin luukku raolleen ja jätä marengit jäähtymään ja kuivumaan jälkilämpöön.

Tykkään, että tämä on paras marenkiohje jota olen kokeillut. Tein nämä samalla ohjeella kuin aiemmat mansikkamarenkitikkarit.


Tein vielä ihan tavallisiakin marenkeja ruusupursotuksella.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Marengit on minunkin makuun vähän liian makeita, vaan lapsille kyllä uppoaisi.. Kauniita ja tasaisia marenkeja olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Näitä on kiva tehdä, eikä kaiken tarvi aina olla omaan makuun ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊