Hei!
Mulla oli reilu viikko sitten synttärit ja tein kaksi juustokakkua mahdollisia vieraita varten. Tämä oli varma valinta jonka ohjeen kehitin jokin aika sitten. Ohje löytyy täältä. Tällä kertaa tein kakkuun kiilteen ja hain pihasta amppelimansikoita, kuukausimansikkaa ja punaherukoita koristeeksi. Marjoilla saa kyllä niin helpon ja näyttävän koristelun! Kakku on ihanan makeaa ja kuitenkin raikasta mansikkaa, kakku monen makuun :)
Ohje löytyy täältä
Mansikkakiille 24cm kakkuun:
1 dl mansikkasosetta
1 dl vettä
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta mansikkaa sauvasekoittimella, näin saat siitä mahdollisimman sileää. Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon mansikkasose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.
Kakku saisi olla hieman hyytynyt kun kiille lisätään joten pidä kakkua ainakin tunti jääkaapissa ennen kiilteen tekoa. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.
Terveisin Taru
Vau, todella kaunis kakku! Olet osannut asetella nuo marjakin niin nätisti tuohon päälle :D Varmaan aivan ihanan makuistakin :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu :D Tykkäsin itsekin tosi paljon tästä kakusta ja tästä koristelusta! Tämä on todella herkullista :)
PoistaAi nam, miten herkullisen näköinen kakku ja varmasti aivan ihanan makuinen =)
VastaaPoistaKiitos Mia! Tämä on sellaista perushyvää herkkua joka taitaa olla lähes kaikkien mieleen :) Ja marjoilla koristellen kakusta saa tosi kivan näköisenkin :)
PoistaTodella myöhästyneet onnittelut sinulle :D Onnea!
VastaaPoistaTodella kaunis kakku, yksinkertainen koristelu ja niin täydellinen <3
Kiitos paljon Peggy :D Marjoilla saa kyllä aivan ihania koristeluita aikaiseksi :)
PoistaTämäkin on todella kaunis juustokakku ja varmasti herkullinen. Linkitin sinut. Toivottavasti on ok?
VastaaPoistaKiitos paljon Maiju :) Mansikka toimii aina, kakku on raikas ja pehmeän makuinen. Linkitys sopii hyvin! Itsekin olin linkittänyt sinut :D
PoistaIhanan näköinen kakku, mutta toimiiko hyvin pakastettuna?
VastaaPoistaKiitos. Toimii kyllä mainiosti! 👍 Mutta jos teet pakastetuista mansikoista niin silloin kakkua ei voi pakastaa, koska mitään pakastettua ei voi uudelleen pakastaa. Jos kakku pitää pakastaa niin se on tehtävä tuoreista mansikoista.
Poistapitääkö mansikat sulattaa ensin , jos käyttää pakastemansikoita? meinasin tehdä tämän kiilteen kanssa isänpäiväkakuksi joten olisi kiva tietää mitä tehdä jos käyttää pakastemansikoita?
VastaaPoistaKyllä sulatettu mansikka soseutuu parhaiten 👍
PoistaKiilteeseen jää hirveästi vaahtoa liivatteiden laitoin jälkeen kun sekoittaa. Voiko estää jotenkin?
VastaaPoistaMullakin näyttää olevan kuvissa hieman vaahtoa. En keksi muuta kuin että sekoittamisen ja kakun päälle kaatamisen tekisi varovasti. Lisäksi voi yrittää kerätä vaahtoa pois lusikalla vielä kakun pinnalta.
Poista