Tarun Taikakakut

torstai 3. huhtikuuta 2014

Mehevät porkkanamuffinssit

Hei!
Tein viime viikonloppuna siskon luo tuliaisiksi näitä ihania porkkanamuffinsseja. Näihin ei varmaan koskaan kyllästy... ovat kyllä niin meheviä ja kosteita :) Ohje näihin löytyy täältä. Laitoin taikinaan 3 normaalin kokoista porkkanaa erittäin pieneksi raastettuna, näin muffinsseista tulee kosteampia kuin isoksi raastetusta porkkanasta. Kuorrute tuntuu aina pelottavan löysältä, mutta pursottuu joka kerta kyllä kauniisti :) Koristeena hasselpähkinärouhetta. 



Kuvaajan palkkio ;D

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä ihanilta ja todellakin meheviltä! Nämä menee heti "Pakko kokeilla"-listalle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse :) En voi tarpeeksi hehkuttaa kuinka meheviä ja herkullisia nämä ovat, joten kokeile ihmeessä! ;D

      Poista
  2. Varmasti tosi ihania! Myös tällaiset spelttijauhoilla höystetyt porkkana-omenamuffinsit olivat maukkaita, http://titantupa.blogspot.fi/2013/11/mehevat-muffinsit-spelttijauhoista.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, ihania olivat kyllä :)
      Tuo spelttijauho kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja muffinssisi kuulosti ja näytti herkullisilta. Voisin joskus kyllä kokeilla noita jauhoja :)

      Poista
  3. Oi voi, nämä ovat taatusti ihanan pehmoisia, kuten porkkanakakkutkin ovat :) Mulla on edelleenkin porkkanamuffinien teko jäänyt. Se puute pitää ehdottomasti koittaa korjata mahdollisimman pian ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä aivan ihania, ihan oli tekemistä, että sai syömisen pysäytettyä yhteen muffinssiin ;D En tiedä millaista sun porkkanakakku on, mutta nämä muffinssit ovat vielä kosteampia kuin mun porkkanakakku. Voi olla, että se johtuu porkkanaraasteen ja munien määrästä suhteessa jauhoihin. Olen näihin laittanut aina 3 normaalin kokoista porkkanaa ja ovat olleet kyllä hyviä :)

      Poista
    2. Uskon, että oli varmaan hankaluuksia pitää näppinsä erossa lopuista muffineista ;D Käytän tuohon mun porkkanakakkuun porkkanasosetta raasteen sijasta ja se tekee kakusta vielä entistäkin kosteampaa ja mehevämpää http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/01/porkkanakakku.html Tuo on todella kostea kakku. Jos se olisi vielä kosteampaa, niin se ei varmaan pysyisi enää kasassa ;) Taidan varastaa tuon kuorrutteen ohjeesi, se pursottui niin nätisti :)

      Poista
    3. Munkin pitää kokeilla sosetta joku kerta, kun pidit niin hyvän myyntipuheen ;D
      Kuorrute on ihanaa <3

      Poista
  4. Oi nam ihanan näköisiä! Rakastan porkkanakakku muffinsseja, varsinkin sellaisia jossa on paljon kuorrutusta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sama täällä, tykkään ihan hulluna kaikista porkkanaleivonnaisista ;) Mulla on vielä julkaisematta aivan ihanan porkkanapiirakan ohje, pitää sekin kyllä saada blogiin lähiaikoina ;D

      Poista
    2. Juuri tänään mietin noita porkkana kuppikakkuja!!! Mietin että olis ihana tehdä niitä pitkästä aikaa. Ne on vaan niin isoja ettei oikein muuta voi olla kahvipöydässä! Ootko kokeillut miniversiona? Pelkään että kuivuvat! :( T. S

      Poista
    3. Mun mielestä nuo ei ole kovin isoja, mutta tietysti jos haluaa tarjota useampaa sorttia on nuo minimuffinssit käteviä. Tosi hyvin tuo paperi ja kuorrute suojaa muffinssia kuivumiselta. Mininä en ole kokeillut, mutta uskoisin niidenkin pysyvän kosteina juuri tuon paperin ja kuorrutteen ansiosta. Säilyttää kannattaa myös tiiviissä rasiassa.
      Näitä tulee kyllä tehtyä aina uudestaan ja uudestaan, ovat niin ihania! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊