Tarun Taikakakut

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pätkiskahvikakku (2 litran vuokaan)

Moi!
Tein pätkiskakkua jonka ohjeen löysin Mimmiltä täältä, ohje oli alunperin Myllyn paras-sivustolta. Kakkuni ei ole ihan samannäköinen kuin Mimmillä... leikkasin kakun jääkaappikylmänä ja se varmasti vaalensi leikattujen siivujen pintoja. Kuorrutukseen laitoin 100g maitosuklaata ja 100g tummaa suklaata, kuorrutus on siksi niin erivärinen. Ensi kerralla laitan kokonaan tummaa suklaata. Tämä ohje oli helppo, ainoa "vaiva" oli rasvan sulatus. Kakku maistuu miedosti pätkis-patukalta ja on ihanan suklainen kuorrutuksen ansiosta :) Ihanaa kakkua!




                                 Pätkiskakku: 2 litran vuokaan
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
140 g Pätkistä
3 munaa

Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja (korppujauhotettuun) kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassaan ja kumoa varovasti tarjoilulautaselle. 

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja tai nonparelleja koristeeksi.

Pieni 1 litran kakku tummalla suklaalla päällystettynä.

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Nam Nam! Maistuis varmaan meillekin! :) Pätkis konvehteja olenkin ostanut jo pukin konttiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa maistamaan vaan ;D Minäkin olen niitä pätkis-konvehteja ostanut useamman laatikon jo lahjaksi ja omaan käyttöön. Tein näitä kakkuja jo kolme (1 iso ja 2 pientä) ja niihin meni yksi kokonainen laatikko niitä konvehteja :)

      Poista
  2. Nam! Pätkikset ovat ihan huippuherkullisia muutenkin, niin tämäkin on varmaan ihanaa. :) En ole vielä uskaltanut ostaa Pätkis-konvehteja lahjaksikaan. Niillä on tapana kadota salaperäisesti ennen aattoa, vaikka olisivat kääritty jo paperiinkin.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sullekin taas uusi kokeiltava resepti, nyt kun olet päässyt kahvikakkujen makuun ;D
      Pätkikset on niin hyviä ja kyllä omaan käyttöön nyt ainakin yksi rasia täytyy aina ostaa :)

      Poista
    2. Nyt kun katsoin ohjetta tarkemmin, se näyttää paljolti samanlaiselta kuin Sydämen surujen kakku, jota leivoin uudestaan pari päivää sitten parilla muutoksella. Ja tiedätkö mitä, nyt se ei kuivunut, vaikka käytössäni oli sama Iloleipurin sydänvuoka kuin viimeksi! Jipii! Kakku oli ihanan mehevä ja muutenkin mielettömän hyvä! :) Laittelen ohjeen kommentteineen blogiin vielä lähipäivinä.

      Jep, kyllä mä vielä Pätkisrasian käyn hakemassa tässä viikonlopun aikana. Tai ehkä ainakin kaks, että riittää Aatoksi vieraillekin ;)

      Poista
    3. Mulle tuli tästä myös sydämen surujen kakku mieleen! :) Ihan mahtavaa, kun sait kakun onnistumaan! Se on kyllä niin hyvä kakku! Senkin voisi maustaa tuolla rouhitulla pätkiksellä :)

      Poista
  3. Ihana kakku, ja suklaakuorrutus aina saa lisäplussaa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Tuo kuorrutus kyllä kruunaa kakun!

      Poista
  4. Voi namkis! Pärkis on hyvää, joten taatusti myös tämä kakku!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Tämä on nyt parin päivän ikäisenä ja huoneenlämpöisenä ihan taivaallista kamaa, niin pehmeää ja suklaista ;D

      Poista
  5. Pätkiskakku on aina hyvää ja kuorruttaa pitää ehdottomasti. Netissä pyörii myös sama ohje ilman kuorrutusta ja vajaaksi maku sinä jää, ainakin minusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä mahtava kakku ja kun sen sun blogissa näin ensimmäisen kerran, se jäi kummittelemaan kyllä mieleen :D Tykkäsin kakusta tosi paljon parin päivän ikäisenä ja huoneenlämpöisenä.

      Poista
  6. Tämä kakku maistui todella hyvältä minustakin, vaikka oli ennakkoasenne kakkua kohtaan, voin suositella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä tosi hyvää, minäkin suosittelen kaikille :)

      Poista
  7. Kuinka kauan litran kokoista vuokaa mahdoit paistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään muistikuvaa... mutta jos pitäis arvailla niin ehkä puolen tunnin jälkeen alkaisin tikuttamaan kakkua. Tämä pätkiskakku saisi jäädä kosteaksi, kun liian kauan paistettuna saattaa kuivua. Viimeksi kun tein tätä (2 litran kokoisena) niin onnistuin saamaan tästä älyttömän pehmeän ja kostean kun jaksoin tikuttaa ja otin heti pois kun kakku tuntui vähänkin kypsältä :) Mukavaa joulun odotusta sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊