Tarun Taikakakut

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

After Eight-juustokakku (26 cm)

Hei!
Sain ystävän luona ihanaa juustokakkua ja päätin, että heti kun tilaisuus tulee niin teen sitä itsekin! Alkuperäinen ohje löytyy tästä linkistä. Kakku on ihanan pehmeä ja minttusuklainen. Itse lisäsin muutaman liivatteen tuomaan jämäkkyyttä. Alkuperäiseen kakkuun ei tule liivatetta koska suklaa jähmettää kakkua jonkin verran. Keksit vaihdoin itselle mieleisiksi. Tähän sopisi hienosti suklaiset keksitkin! Kakku voisi mielestäni olla vieläkin korkeampi. Korkeutta saisi, kun lisäisi yhden kerman, eikä kuitenkaan tarvitsisi lisätä liivatteiden määrää. 
Tämä sopisi joulupöytään vallan mainiosti! :)




After Eight-juustokakku:
Pohja:
240 g kaurakeksejä
120 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
                            400 g After eight suklaata (säästä muutama koristeeksi)
4 liivatelehteä
4 rkl vettä

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sulata suklaa mikrossa. Tämä suklaa sulaa nopeasti, noin 2 minuutissa, sekoita suklaata lämmityksen välillä. Vatkaa tuorejuustoa hetki, lisää sula suklaa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto-suklaa-seos varovasti. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Katso juustokakun tekovinkkejä tästä linkistä
Kasasin tämänkin kakun suoraan tuohon lautaselle. Säästyy stressaavalta siirtelyltä :)



Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvä ja ihanan raikas kakku!! Tätä tulee aika useasti tehtyä helppoutensa vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo oli kyllä! Harmittaa, että jätin sen yhden kerman pois, kun nyt tuo kakku on noin matala, mutta ei se makua haittaa. Suklaa maistui vahvemmin täytteessä ;D Olis tarvinnu tehdä vaan ihan tuplana niinkuin sinäkin! :)
      Ystävän luona söin liivatteetonta, alkuperäistä kakkua ja se oli ihanan pehmeä ja moussemainen. Halusin tähän omaan kakkuun juustokakkumaisuutta ja leikattavuutta :)

      Poista
  2. Voin vain kuvitella kuinka hyvää tuo kakku on, sillä jos kakkuun laitetaan after eightejä niin maku on varmasti tosi herkullinen. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu :) Tämä oli kyllä niin hyvää! Ja kun mulla oli alkuperäisestä ohjeesta poiketen yksi kerma vähemmän, niin suklaa maistui tosi hyvin! :)

      Poista
  3. Tässä se nyt on. Se kakku joka tulee meidän joulupöytään, jonka reseptiä olen etsinyt 2 viikkoa eikä mikään ole oikein sytyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Leena! :) Valitsit hyvin, tämä on helppo kakku ja voit jättää liivatteetkin pois jos haluat kakusta vielä helpomman. Kakun voi myös tehdä etukäteen ja pakastaa! :D

      Poista
  4. Varmasti ihanan makuista. Ja nuo pursotukset päällä on hienot. Noita täytyy opetella tekemään itsekin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli todella maukasta ja sai kaikilta syöjiltä kyllä kovasti kehuja :)

      Poista
  5. Tämä on varmastikki herkullista :)

    VastaaPoista
  6. Oi tämä on varmasti suurta herkkua! <3

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitoksia Heidi :D Aina on kiva löytää ja saada uusia ohjeita :)

      Poista
  8. Onpas kaunis kakku ja varmasti herkullista,pitääpä kokeilla:) pakko vielä kysyä,miten olet tehnyt kakun päällä olevat ruusut,onko sulla jossain ohje niiden tekoon:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) Mulla ei ole ohjetta ruusupursotukseen, mutta googleta kuvahaulla "ruusupursotus" tai "rose piping". Netistä löytyy myös youtube-videoita englanniksi. Mutta ei siinä ole mitään ihmeellistä, tähtityllalla pursotetaan sisältä ulospäin suoraan kakun päälle. Kun katsot noita munkin ruusuja tarkkaan niin niistä näkee suht hyvin miten olen ne pursottanut. ruusujen hännätkin näkyy joissakin hyvin. Onnea kokeiluihin! :D

      Poista
  9. Kaunis kakku ja varmasti hyvän makuinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Herkullista oli! Tässä maistui minttu sopivasti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊