Tarun Taikakakut

tiistai 24. syyskuuta 2013

Niiskuneiti-täytekakku mansikka-täytteellä

Hei!
Neljä vuotta täyttävälle Iidalle tein viikonloppuna toiveiden mukaisesti Niiskuneiti-kakun :) Kakussa on 7 munan sokerikakkupohja kokoa 22 x 32cm, kostutus maidolla. Täytteenä on Kinuskikissan raikas marjatäyte mansikoista. Kuva on maalattu marsipaanille ja perhoset on tehty sokerimassasta. Kirjaimet tein marsipaanista, marsipaani irtoaa muotista paremmin kuin sokerimassa. Tykkään itse kovasti tästä Niiskuneidin kuvasta, kun hänellä on ripset, koruja ja kukkakin korvan takana (vaikka onkin piikikäs ruusu...) Tämä Niiskuneiti on hieman fiinimpi neiti :) 
Onnittelut vielä Iidalle! :)


Raikas mansikkatäyte: 
(isoon 22 x 32cm kakkuun)
4 dl kermaa
2 prk valion vaniljarahkaa
6 rkl sokeria
600 g mansikkaa 
n.1,5 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää rahka ja soseutetut mansikat. Lopuksi lisää vaniljakreemijauhe pienissä erissä nostellen täytteeseen. 

Kuvan maalaan mielelläni marsipaanille, se kestää niin paljon paremmin siirtelyä. Kun taas sokerimassa kuivuu niin nopeasti ja siitä tulee todella herkkä hajoamaan... Yhden sokerimassalaatan olen joskus hajottanut, kun nostin kakun päälle ja silloin kyllä oli vitsit vähissä eikä itkukaan ollut kaukana... Laatta katkesi keskeltä halki, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä uusi. Onneksi oli massaa varastoissa ja aikaa tunti... huh. Vahingoista viisastuu :D


Muutama uusi lukijakin on toivottamatta tervetulleeksi, joten 
Tervetuloa kaikille! :D

Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊