Tarun Taikakakut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Adressi kotihoidontuen jakamisesta äidin ja isän kesken

Heippa!
Itselleni tärkeän asian laitan nyt tänne blogiin vaikka se ei leivontaan liity ollenkaan. Jospa tämä poikisi edes muutaman allekirjoituksen niin olen tyytyväinen :) Melko yleinen tilanne on juuri esimerkiksi minun perheessäni, vaikka isä olisikin halukas jäämään kotiin lapsen kanssa hän ei työnsä vuoksi pysty. 
Isällä on tässä nykyisessäkin systeemissä mahdollisuus jäädä hoitovapaalle jos näin haluaa. Minusta uusi systeemi pakottaa suurimman osan lapsista hoitoon aiemmin kuin vanhemmat ehkä haluavat.


Seuraava teksti on kopiotu Elina Kastepohjan adressista:
Hallituksen budjettiesitys 2014 kotihoidontuen pakollisesta jakamisesta tasan vanhempien kesken rikkoo perheiden oikeutta päättää omista asioistaan. Esityksessä ei oteta huomioon perheiden sisäisiä tilanteita: Miten käy eronneiden yhteishuoltajien tai eroamassa olevien? Entä yksinhuoltajien? Pätkätyötä tekevien tai työttömien? Lisäksi esitys sivuuttaa puolisoiden väliset tuloerot. Parempituloisen puolison hoitovapaalle jääminen tuottaisi perheelle taloudellisia ongelmia. Jos hallitus pakottaa jakamaan kotihoidontuen tasan, on vaarana, ettei perheillä ole varaa käyttää toista puolta hoitovapaasta ollenkaan. Hoitovapaalle jääminen on myös lähes mahdotonta yksityisyrittäjälle.
Esitys unohtaa lasten edun saada kotihoitoa. Perheillä on oltava oikeus itse päättää lastenhoidosta ja siten myös kotihoidontuen jakamisesta.

Kirjoita adressi tästä linkistä. Kiitos :)

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Kannattaa muistaa käydä vahvistamassa allekirjoitus omassa s-postissa! Terv. Itse allekirjoittanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi tästä tärkeästä muistutuksesta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊