Tarun Taikakakut

torstai 13. kesäkuuta 2013

Toffeejäätelö

Heips!
Tehtiin lasten kanssa toffeejäätelöä :) Todella helppoa ja kivaa puuhastelua lasten kanssa. Näissäkin on vaan mielikuvitus rajana! Saimme jo vaikka kuinka monta visiota erilaisista jäätelöistä mitä voisi tehdä!! Lapsilla voi olla tietysti pitkä aika odottaa jäätelön jäätymistä ;D Jälkiviisaana itse en kauheasti tykännyt jäisistä omarkarkinpaloista, jätski olisi ollut ihanan pehmeää yksinään.
 Tämän toffeejäätelöhjeen nappasin Kakkumonsterilta täältä
Myös Pullahiirellä on ihania ohjeita täällä


Toffeejäätelö

6 dl kermaa
1 prk (397 g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
omar-karkkeja

1. Jos sinulla ei ole valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, keitä ajoissa purkki kinuskiksi, että se kerkeää jäähtymään kunnolla. Minä keitin purkkiani noin 3 tuntia ja kun se oli huoneenlämpöinen laitoin sen vielä hetkeksi jääkaappiin.
2. Vatkaa kerma ja lisää kinuski ja rouhitut omar-karkit  joukkoon.
3. Anna olla pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli.

Rouhitut Omar-karkit ja toffee :)

Väliin laitoin vielä kinuskikastiketta, joka näkyy alimmaisessa kuvassa kivana raitana.



 Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa ihanalle...onneksi ei ole tuota maitoa nyt kotosalla, niin ei tartte ihan heti tätä ruveta tekemään... oletko kokeillut koskaan tehdä jätskille vohveleita itse. Nyt on muutamissa blogeissa näkynyt ihan helpon tuntuisia ohjeita, en vaan ole vielä ehtinyt tekemään.
    Vieno kaino pyynto olisi... voisitko lisätä profiili kohtaan Nimi/URL-osoite kohdan, niin olisi helpompi kommentoida, eikä tarvitseisi Google-tiliä aina aukaista, eikä monilla ole sitä olemassakaan.... minä en ainakaan voi millään muilla noista vaihtoehdoista kommentoida. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi kommentista :) Ne itse tehdyt vohvelit on aivan ihania, mutta mulla ei ole vohvelirautaa. Muuten olisin ehdottomasti tehnyt itse vohvelitkin! :) Nuo vohvelit on prismasta ja olivat kyllä tosi ihania, ohuita ja rapeita.

      On ihan asiallinen pyyntö. Mä en tiedä saako noita profiileja lisättyä tonne...???
      kun "konehuoneen" puolella on nämä neljä vaihtoehtoa:
      -Kuka tahansa – (sisältää anonyymit käyttäjät)
      -Rekisteröitynyt käyttäjä – (sis. OpenID )
      -Käyttäjä, jolla on Google-tilejä
      -Vain tämän blogin jäsenet
      ja mulla on valittuna tuo "rekisteröitynyt käyttäjä", kun en halua että anonyyminä pystyy kommentoimaan. Tahdon tietää kuka kommentin laittaa. Jos pystyt jotenkin asiassa auttamaan, että tuonne saisi profiilin lisättyä, niin se olisi tosi kiva, koska tykkäisin tietysti, että sun kommentointi olisi mukavampaa. Tykkään myös kovasti että kommentoit :)

      Poista
    2. Asia ok. En tiedä ja tunne blogspotin sisältöä ollenkaan....muilla näyttää olevan myös mahdollisuus kommentoida nimettömänä, joten nuo asiat varmaan liittyvät toisiinsa. Mulla on kyllä Google-tili minkä kautta voin kommentoida, en siksi jätä käymättä blogissasi ja yleensä missä vierailen myös kommentoin....olen neuvonut parilla kaverilleni ihanan blogisi ja he kertoivat etteivät voi kommentoida... siksikin otin asian esille.

      Poista
    3. Kiitos kun otit asian puheeksi. Muutin nuo säädökset niin, että kaikki saa kommentoitua. Onhan se nyt ihan harmi jos mainostat mun blogia ja kävijät eivät saa kommentoitua vaikka haluaisivat. Olen ollut alussa varsinkin tosi varovainen näissä jutuissa ja siksi mulla oli niin rajoitettua se, että kuka pääsee kommentoimaan. Kiitos sulle :)

      Poista
  2. Oi joi.. Aloin nyt oikein näitä sun jätskiohjeita selailemaan, lähinnä niitä mehujää reseptejä.. Vaan tämäkin kuulostaa NIIN herkulliselta että menee ihan varmasti kokeiluun.. Olenkin miettinyt vaniljajätskiä tehdessä että minkähänlaista tulisi jos käyttäisi karamellisoitua kondensoitua maitoa.. No tietysti toffeista.. :) Toimiiko tämä ilman glukoosisiirappia ,onko helposti pyöriteltävää ilman sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman glukoosisiirappia jätskistä tulee kovempaa, mutta se hoituu sillä, että seisottaa jätskiä huoneenlämmössä hetken ennen palloiksi pyörittelyä. Siirappi tuo myös lisämakeutta ja tässä sitä ei ehkä niin tarvita, koska jätski on muutenkin ihan tarpeeksi makeaa ;D Ja muista liottaa jätskikauhaa joka pallon jälkeen kuumassa vedessä, tämä helpottaa myös todella paljon pallojen tekoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊