Tarun Taikakakut

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Suklaamuffinsseja

Hei!
Tein muffinsseja tyttöjeniltaan herkuteltavaksi ja samalla kun kerran aloin hommiin niin tein muffinsseja pikkuisen enemmän ;) Osaan muffinsseista tein piparminttukreemin ja osaan suklaakerman. Käytin tietysti tilanteen hyväkseni ja kokeilin erilaisia pursotuksiakin :) Tämä kaakaomuffinssien ohje on niin ihana etten oikein muita enää edes tee ;D Ohje on Pullahiireltä täältä. Samasta linkistä löytyy myös ohje suklaakermaan.


Piparminttukreemi: n.12 muffinssiin
150 g voita
5 dl  tomusokeria
3 tl piparminttuesanssia (maun mukaan)

Vaahdota hyvin huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (n.5min.) ja lisää essanssi joukkoon.
Minä värjäsin massan ensin vihreäksi pienellä pisaralla vihreää (pasta)elintarvikeväriä. Sitten otin 1/4 osaa erikseen ja laitoin siihen kaakaojauhetta kunnes ruskea väri oli mielestäni hyvä. Laitoin molemmat kreemit samaan pursotuspussiin ja näin sain kaksivärisen pursotuksen.

 Näissä on suklaakerma isolla pyöreällä tyllalla pursotettuna.

 Ruusupursotusta ja sokerimassakukkia.


Lopputaikina päätyi tietysti minimuffinsseiksi :)

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Upean näköisiä ovat kaikki ja varsinkin nuo piparminttukreemillä koristellut ovat todella kauniin värisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täytyy ehdottomasti ostaa vielä lisää noita vihreitä polka dots-muffinssivuokia, ne sopii niin hyvin tuohon minttuun. Näitä vielä useasti varmasti tehdään :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä! Mulla ei pursotukset tunnu ikinä onnistuvan. Mitä tyllaa käytit noihin kiekuroihin (eli kaksivärisiin pursotuksiin)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on tuossa Städter 14 mm tähtitylla ja se on maailman paras! Käytän sitä melkein kaikkiin pursotuksiin mitä teen ;D Harjoittelet vaikka pannukakun tai lättyjen päälle! Harjoitus tekee mestarin ja oikeat välineet myös :)
      Ps. Jos enemmänkin innostuit tuosta pursotuksesta ja haluat vaikka googletella niin tuon "kiekura"-tyylin nimi on ruusupursotus ja englanniksi rose piping :)

      Poista
    2. Kiitti vastauksesta! Itsellänikin on tuo Städterin 14 mm tähtitylla, mutten saa sillä aikaiseksi noin siistiä jälkeä ja ihania kiekuroita. Tulee vaan epämääräisen näköisiä röykkiöitä. Lisää vaan harjoittelua ja hieman vielä harjoittelua... Pannari onkin hyvä kohde; ei ole vaan itsellä tullut mieleenkään harjoitella arkipäivän sapuskojen kaa. Eiköhän se tästä pikkuhiljaa.. :)

      Poista
    3. Meillä on usein iltapalaksi pannaria jos mulla on ollut kakkuhommia ja kermaa on jäänyt yli ;) Ja mieskin aina innokkaana pursottelee oman pannarinsa! Hänkin on jo tosi hyvä pursottelija! ;D

      Poista
  3. Mahtavan hienoja ja suloisia! Olisi kiva oppia itsekin pursottamaan paremmin. Pitää joku kerta harjoitella pannarin kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Meillä ei kauheasti välitetä massapintaisista kakuista niin olen väkisinkin oppinut pursottelua ;) Ja muffinssitkin on hyviä harjoituksiin!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊