Tarun Taikakakut

torstai 6. kesäkuuta 2013

Porkkanakakku

Tervehdys!
Tein porkkanakakkua Marian pieni leipomo-blogin ohjeella (tällä). Porkkanapiirakka on meidän perheen yksi lemppareista! Koristelen piirakan aina kuivatuilla porkkanalastuilla jotka murennan piirakan päälle. Ei mikään egologisin koristelu valmistamisen kannalta, mutta niin kaunis ja makoisa ja siksi lastuja tuli myös kakkuihin. Lapset syövät lastuja myös ihan sellaisenaan :) Porkkana makeutuu kivasti kuivattamisen seurauksena. Kuorrutteessa käytin tuorejuustona mascarponea ja tein sen puolikkaana, Marian vinkin mukaan. Puolikkaasta kuorrutteesta riitti mainiosti molempiin kakkuihin.



Kakut ovat 17cm ja 20cm.

Kakku oli todella pehmeä ja ihanan makuinen, mutta jotenkin mieto. Tutkailin omaa porkkanapiirakka-ohjetta ja siihen tuli voita ja kanelia, tähän kakkuun tuli öljyä eikä kanelia lainkaan. Ensi kerralla voisi kokeilla kakkua niin, että laittaisi nyt ainakin sen kanelin :)
Ja kaikennäköisiä muitakin suunnitelmia on jo kehitteillä ;)

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Porkkanakakut ovat aivan ihania, tykkään todella paljon.:) Välillä teen sitä porkkana-ananaspiirakkaa ja toisinaan taas sellaista jouluisilla mausteilla säväytettyä piirakkaa. Itse tykkään sulatejuustokuorrutuksesta enemmän, vaikka tuorejuustolla tuleekin näyttävämmän näköinen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Jos tykkäät porkkanaleivonnaisista niin kannattaa sitten ehdottomasti kokeilla tätä Marian ohjetta! Kovasti on saanut meillä kehuja! Itse laitan tähän kyllä kanelia ensi kerralla :)

      Poista
  2. Nätihän kakut ovat. Totta, että porkkanakakkuohjeita/leivosohjeita on kovin erilaisia. Minä kaipaan öljyrasvaisiin pientä suola ripsausta, mitä ei öljyssä ole. Mullakin on jemmassa yks todella ihana ohje mitä en ole vielä blogiinkaan laittanut, tehnyt olen sillä muutaman kerran paksun ison levykakun/piirakan. Kuivatatko porkkanoita ite, vai ostat valmista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mimmi ja kiitos kommentista! :) Joo luinkin siitä seeprakakku ohjeesta kun puhuit siitä suolasta ja laitoin itsekin kakkuun silloin suolaa sun neuvon mukaan. Tähän en kyllä hoksannut sitä laittaa. Kuivatan itse porkkanan uunissa. Mitään kuivuria mulla ei siis ole. Mä en oo tehnyt porkkanapiirakkaa sen jälkeen kun aloitin blogin, mutta julkaisen varmaan senkin ohjeen sitten kun sitä kerkeän tekemään :)

      Poista
  3. Oi ,että miten herkullisen näköistä. Siis nam! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania ja nättejä kakkuja ja torttuja olet tehnyt. Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella on sanomattoman hyvää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi! Anteeksi kun vastaus on kestänyt! Löysin tämän kommentin tänään roskakorista :( Kuukauden oli siellä virunut. Täytyypä alkaa käymään sielläkin katsomassa ettei enää käy näin...
      Kiitos kovasti, oli tämä ihanaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊