Tarun Taikakakut

perjantai 31. toukokuuta 2013

Irish Coffee-Juustokakku / Viski-Juustokakku (18-20cm)

Heippa!

Tein siskoni ohjeella tälläisen Irish Coffee juustokakun. Tämä on sitten aivan ihana juustokakku aikuiseen makuun! ;D Samalla tätä tehdessäni siivoilin jääkaappia ja ohje muuttui sen verran, että kermaa meni vain 2dl, kun taas tuorejuustoa meni 300g. Viskiäkin "lorahti vahingossa" ohi lusikan... eli sitä laitoin noin 4 ruokalusikallista! ;D Ohje on mitoitettu pieneen 20cm vuokaan, eli kivasti kakku tuhoutuu muutaman aikuisen kesken.
Siskollani on ihana rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvä blogi, käykää kurkkaamassa ja ehkä joku on sen jo bongannutkin tuolla blogilistaltani :)
Ohjeen laitan tuonne alemmas ja saatte sen myös hänen blogistaan, se löytyy tästä linkistä.

Koristeeksi raastoin ensin hienompaa suklaaraastetta ja lopuksi tein vielä isompia kiehkuroita juustohöylällä.

Irish coffee -juustokakku:
175 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
3 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl irlantilaista viskiä
0,75 dl vahvaa kahvia
suklaata koristeluun

1. Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan (20cm) pohjalle tasaisesti. Muista leivinpaperi pohjalle sekä piirtoheitinkalvosta leikatut kaistaleet vuoan reunoille. Näin saat kakun reunasta sileän eikä se tartu irtopohjavuoan reunoillekaan.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri yhdessä.

4. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja mausta vaahto viskillä.

5. Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin.

6. Lisää kahvi, jossa liivatelehdet on, ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten kermavaahto/tuorejuusto seokseen.

7. Kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään useiksi tunneiksi – mielellään seuraavaan päivään.

8. Irrota kakku vuuasta varovasti. Poista kahvot ja leivinpaperi. Koristele halutessasi tummalla suklaalla, suklaaraasteella tai vaikka suklaarusinoilla.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Nam, voin vaan kuvitella miltä maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella hyvä kakku ja tässä on ihanan pehmeä tuo viskin maku :) Tuntuu, että toistan itseäni, mutta tämäkin resepti on tosi helppo! :D

      Poista
  2. Pitää joskus kokeilla! Kiva erilainen resepti :) Olen löytänyt siskosi blogin jo jonkin aikaa sitten, mutta en ole yhdistänyt sinuun, kuin vasta äskettäin :) Hienot blogit teillä kummallakin ja kiva kun tsemppaatte toisianne ja ohjaatte lukijoita toistenne blogeihin. Inhoan blogikateutta ja huomaa Taru, että sinulla ja siskollasi riittää rakkautta jakaa myös toisille :) Jatkakaa vain samaan malliin ja täytyy sanoa, että tykkään uudesta dots teemasta blogissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi :) Ihan sydäntä lämmitti lukea se :) Minä olin jo ihan kyllästynyt blogini vanhaan ilmeeseen ja yhtenä iltana kun oli aikaa, muutin melkein kaiken! Vaihtelu virkistää ;D Tämä kakku on tosi ihana vaikka ei viskistä välittäisikään, maku on kahvin ja kerman takia ihanan lempeä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊