Tarun Taikakakut

tiistai 19. lokakuuta 2021

Savukalavoileipäkakku (ø26cm)

Moi!
Tein tälläiset voileipäkakut äidin synttäreille. Nyt jätin kalakakusta kuitenkin munavoitäytteen pois ja suurensin kalatäytettä niin että se riitti koko kakkuun. Täytteestä tuli todella maukas, niin pakko laittaa ohje tänne muistiin 😄👍 Koristelu lähti tietysti lapasesta, mutta ei se haittaa! Oli niin ihana tehdä pitkästä aikaa voileipäkakkuja 😄❤ Ja olivatkin hyviä!



Savukalavoileipäkakku
(n. 20-25 hlöä)

n. 2 pkt paahtoleipää

Täyte: (3 täyteväliä)
n. 700-800 g savulohta
600 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
200 g creme fraishea
200 g raejuustoa
nippu tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

Kostutus:
n. 4 dl sitruunavettä

Kuorrutus:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa

Salaattia valinnan mukaan,
kanamunaa, sitruunaa, limeä, lohta, katkarapuja, tomaattia, tilliä, rypäleitä ym...

Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät lopuksi kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Mittaa kulhoon täytteen tuorejuustot, creme fraishe, raejuusto ja pieneksi paloiteltu savukala, silputtu tilli sekä mausteet. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.

Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua (katso kuva). Kostuta varovasti sitruunavedellä ja levitä puolet täyteestä leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle täytettä. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.


Avaa seuraavana päivänä kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku tuoreella salaatilla, yrteillä, hedelmillä ja vihanneksilla.



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta ❤️ -Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anu ❤️ Ja olivatkin kyllä herkullisia 😍

      Poista
  2. Minkä kokoisia pakkauksia leivät on? Kiitos tiedosta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊