Tarun Taikakakut

maanantai 30. elokuuta 2021

Suklaakakku (24cm)

Hei!
Halusin testata uutta suklaakakkua ja löysin Fazerin sivuilta hyvän oloisen ohjeen. Ohje löytyy täältä. Olikin hyvä kakku tämä! Pohja on helppo tehdä, kun ainekset vaan sekoitetaan yhteen. Mitään vatkaimia ei tarvita. Pohja on pehmoinen koostumukseltaan. Täyte on ihanaa, juustokakkumaista, pehmeää ja tosi suklaista 😋 Ei ollut yhtään liian makeaa. Tätä olis voinut aika paljon syödä 😆🤭




Ohje on kopioitu Fazerilta ja se löytyy täältä.

Suklaakakku:
4½ dl vehnäjauhoja
4½ dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia (mä laitoin 2dl vettä+3tl pikakahvia)
2 kananmunaa

Täyte/kuorrute:
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeluun:
100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24-26 cm) leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuustoon joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen (tai kolmeen) osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta kaakaojauheella sekä rouhitulla suklaalla.


NAM!!! 🤪

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Mä olen kans tykästynyt tähän Fazerin ohjeeseen. Onnistuu takuuvarmasti ja ihan superherkullinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvä kakku, teen varmasti vielä uudestaan 😄👍 Kävin heti katsomassa sun version, ihana oli ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊