Tarun Taikakakut

maanantai 22. helmikuuta 2021

Appelsiiniunelmakääretorttu

Moi!
Tässä ohje ihanan raikkaaseen herkkuun! Tein tämän mieheni syntymäpäivän kunniaksi 🧡 Kyseessä on siis unelmatorttu maku muutettuna vain. Olen tehnyt unelmatortusta aika monta versioita jo 😄 Ja kaikki ovat tietysti älyttömän hyviä! 😄 Olen tehnyt unelmatortun vadelmasta, punaherukasta  mangosta ja sitruunasta. Nimiä klikkaamalla pääset ohjeisiin 😊


Appelsiiniunelmakääretorttu

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti, poista leivinpaperi ja käännä se ympäri ja laita takaisin pohjan päälle. Laita vielä pyyhe tämän päälle ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.

Appelsiinikreemi:
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
---
200 g voita
(tarvittaessa 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Pese appelsiini hyvin.  Raasta kuoren pintaosa kattilaan. Halkaise appelsiini ja purista mehut mehunpuristimella. Kaada mehut kattilaan ja voit laittaa myös puristimeen jääneet hedelmänlihat mukaan. Kiehauta niin että sokeri liukenee nesteeseen. Jätä jäähtymään vaikka kylmäkallen päälle välillä sekoitellen. Vatkaa sitten 5-10 minuuttia pehmeää huoneenlämpöistä voita. Lisää sitten pienissä erissä hyvin jäähtynyt appelsiinisiirappi ja anna vatkaantua vielä 5 minuuttia. Jos seos juoksettuu, lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa hetki.

Levitä appelsiinikreemi sitten pohjan päälle ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Voit keittää siirapin jäähtymään jo ennen pohjan paistoa.

Tässä kuva keitetystä appelsiinisiirapista. Tämä kaadetaan ohuena nauhana voivaahtoon.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊