Tarun Taikakakut

lauantai 12. joulukuuta 2020

Mustaherukkalikööri

Moi!
Tein syksyllä ensimmäistä kertaa likööriä mustaherukoista kun vihdoin saatiin kunnolla pensaasta marjaa 😄 Tein tämän samalla peruskaavalla jolla teen kaikki liköörit. Ja ai että kun tulikin hyvää! Tätä tehdään tästä lähtien joka jouluksi! Meidän lemppari on aina ollut karviaislikööri, mutta nyt saattaa kyllä ykköspaikka olla uhattuna 😆


Mustaherukkalikööri
noin 1 kg mustaherukoita
noin 800 g sokeria
noin 1 litra kirkasta n. 40% alkoholia

Laita mustaherukat ja sokeri suureen kannelliseen tölkkiin (2-3 litraa). Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä noin 2-4 kuukauden ajan.

Kääntele astiaa tai sekoita varovasti likööriä viikoittain niin kauan jotta sokeri sulaa. Kun sokeri on sulanut voi sekoittelua vähentää huomattavasti. Voi käydä vaikka vain tarkastamassa että kaikki on kunnossa mutta sekoitella ei enää tarvitse.

Siivilöi sitten marjat pois ja kaada likööri pulloihin: Laita iso tiheä siivilä vaikka kulhon päälle ja kaada likööri siihen. Anna hetken valua. Marjat voit heittää pois. Itse en ole keksinyt mitään järkevää käyttöä niille.
Ohjeella tulee noin 2 litraa likööriä.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

 1. Onpas kaunis väri liköörissä. Itse en ole osannut edes kokeilla valmistusta.

  VastaaPoista
 2. Pullo omaa kirsikkalikööriä on jääkaapissa tekeytymässä. Eipä ole tullut mieleenkään että yhtä hyvin likööriin käyvät myös mustaherukat! Kiitos vinkistä! Kokeiluun ensi vuonna ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likööriin käy melkein mikä vaan! Ja varsinkin marjat. Mä oon nyt pari vuotta tehnyt myös luumuista, se maistuu ihan kesältä ja luumun maku on aivan kuin tuoreessa hedelmässä 😍 Mutta sopii se myös jouluun hyvin! Karviainen on meidän lemppari kun se on niin muikea marja ja vähän hankala käyttää, mutta liköörissä se on aivan ihanaa 😄 Kokeile ihmeessä! 😊

   Poista
 3. Minähän sanoin että mustaherukasta tulee parasta 😁🤗❤
  Jääkaapissa on sitä juurikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sanoit ja oikeassa olit 😆❤ Oli todella hyvää! Ensi kerralla teen isomman satsin! 👍

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊