Tarun Taikakakut

tiistai 26. toukokuuta 2020

Itsetehty kebab

Moi!
Vaikka en itse ole kebabin ystävä niin halusin kokeilla tehdä sitä itse. Mies tykkää joten miksipä en sitten hänelle tekisi 😍 Tein kebabia joskus huhtikuussa kun ei uskallettu liikkua koronan takia. Saatiin näin herkutella pikaruoalla kotona vaikka ei tämä kyllä mitään pikaruokaa ollut! Niin kauan sen teko kesti ekalla kerralla 😂

Meillä oli pakkasessa hirven jauhelihaa niin sain sen käytettyä tähän sopivasti. Hirvenliha sopi tähän mainiosti. Ohjeelle katsoin pohjaa mättömestarilta. Mausteet muuttelin itselle sopiviksi eli vähensin suolaa ja chiliä 😁 Kebabin teko oli helppoa, ainoastaan paisto oli todella pitkä. Mulla pötkön paisto kesti noin 7 tuntia 😅

Olen tehnyt kebabista tähän mennessä kiusausta ja pitsaa. Molemmat olivat tosi hyviä! 😋 Ollaan syöty kebabia myös ranskalaisten kanssa.

Kannattaa tutustua mättömestarin ohjeeseen, siellä on tarkemmat ohjeet 😊

Myös Mimmillä oli monia kokeiluja joihin kannattaa tutustua!
Itsetehty kebab:

650 g hirven jauhelihaa
750 g nauta-sikajauhelihaa
25 g (3-4 tl) suolaa
3 tl jauhettua mustapippuria
3 tl sipulijauhetta
3 tl paprikajauhetta (savustettu)
2 tl valkosipulijauhetta 
4 tl oreganoa 
1 tl juustokuminaa 
1 tl cayennepippuria 
2 rkl perunajauhoa 

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa massaa rauhallisella nopeudella taikinakoukuilla noin 20-30 minuuttia. Tässä kohtaa yleiskone on kiva! 😆 Taikina saa vaivaamisesta hieman sitkoa ja siitä on hyvä muotoilla pötkylä.

Vaivaamisen jälkeen painele taikinasta ilmat pois, tee siitä tiukka pötkylä ja kääri se kaksinkertaiseen folioon. Aseta paketti uunipellille tai ritilälle. Jos laitat ritilälle niin laita alapuolelle uunipelti jossa on sentti vettä jos paketti vuotaa rasvaa. Mulla paketti ei vuotanut mitään. Voi olla että se johtui käyttämästäni hirvenlihasta joka on kuivempaa.

Laita keskelle pötköä paistomittari. Kypsennä uunin keskitasolla 100 asteessa kunnes kebabin sisälämpö saavuttaa 80 astetta. Tämä vie noin 6-7 tuntia.

Ota uuni pois päältä ja jätä paketti uuniin vielä puoleksi tunniksi jälkilämpöön. Ota sitten kebab pois uunista ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä.

Avaa paketti ja kuivaa liha talouspaperilla ja nosta pötkö uuteen folioon ja paketoi se. Anna tekeytyä jääkaapissa 12 tuntia. Sitten voit vuolla juustohöylällä kebabin siivuiksi.

Liha on sisältä punaisempaa, mutta se on normaalia. Pakkaa suikaleet sopivan kokoisiin purkkeihin tai pusseihin ja pakasta jos et käytä lihaa heti.

Itsellä tuosta satsista tuli 1200g valmista kebabia, Eli sain 6 kappaletta 200g annosta. Tuo 200g satsi riittää esimerkiksi kahteen pitsaan.
Pitsaa kebabista, punasipulista, tomaatista ja fetasta. 


Terveisin Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi 😊