Tarun Taikakakut

sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Päärynähillo

Moi!
Tein pitkästä aikaa päärynähilloa, edellisestä kerrasta on varmaan jo muutama vuosi. Tein hillon ihan juustojen kaveriksi 😋 Tein hillon kahteen kertaan koska halusin kokeilla saanko päärynästä marmeladia. Ensimmäisen hillon tein vähemmällä sokerilla ja se olikin paljon maukkaampaa ja kunnolla päärynän makuista, mutta aivan litkua. Enemmällä sokerimäärällä hillo maistui vain todella makealta, ei kunnolla päärynältä, enkä silti saanut hillosta juurikaan vahvempaa. Laitan alle molempien hillojen ainesten määrät, mutta suosittelen tekemään sitä ohuempaa joka on paljon paremman makuista, vaikkei se juuston tai suolakeksin päällä hyvin pysykään 😉 Ollaan syöty tätä myös turkkilaisen jogurtin kanssa!


Löysä maukkaampi päärynähillo:
1,5 kg päärynöitä (kuorittu ja kodat poistettu)
½ dl vettä
2 rkl vaniljasokeria
1 pkt (á 330g) hillo-marmeladisokeria

🍐🍐🍐🍐🍐🍐

Vähän paksumpi päärynähillo:
2 kg päärynöitä (kuorittu ja kodat poistettu)
½ dl vettä
2 rkl vaniljasokeria
2 pkt (á 330g) hillo-marmeladisokeria

Kuori päärynät ja poista siemenkodat ja lohko vähän pienemmiksi. Keitä pehmeiksi veden kanssa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sokerit. Keitä vielä 10 minuuttia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. (minä laitoin hillon pakastusrasioihin ja pakkaseen)

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Sulla riittää aina ideoita kyllä, tää sun blogis on ihan ehtymätön idea-aitta! En oo ikinä tehny päärynähilloakaan, mutta kuulostaa kyllä niin herkulliselta että pitäspä kokeilla joskus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! 😄 Päärynähillo on tosi hyvää! Ja vähemmällä sokerilla se oikeasti maistuu päärynälle. Tämä on niin älyttömän ihanaa juustopöydässä! 😋

      Poista
  2. Tätä hilloa voi tehdä periaatteessa milloin vain kun käy kaupan kautta hakemassa päärynät. Meillä on mökillä myös nuori päärynäpuu mikä ei ole vielä tehnyt hedelmää. Joten kun se joskus tekee tämä ohje on kaivettava esille .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Ja nyt vielä kun päärynät ovat kaupoissa älyttömän halpoja! Mä ostin näihin hilloihin niitä rasioita joissa on kilo päärynää ja hinta oli 0,99€/rasia! Älyttömän halpaa! 😄 Oman päärynäpuun minäkin saatan saada jo ensi keväänä. Luumupuu on myös haaveissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊