Tarun Taikakakut

keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Suklaakakku (24cm)

Moi!
Testasin Yhteishyvän ohjeella suussa sulavaa suklaakakkua tyttären synttäreitä varten. Alkuperäinen ohje on kopioitu Yhteishyvän sivuilta ja se löytyy täältä. Muuttelin vähän ohjetta tänne niin kuin itse kakun tein. Ohje oli tosi paljon samanlainen kuin Daim-mutakakku jota teen, mutta pohja oli vaan kohotettu leivinjauheella ja jauhoa oli vähemmän. Siksi osasinkin odottaa hyvää kakkua 😃 Kakku oli helppo tehdä ja se oli todella suklaista ja herkullista! Varmasti teen tätä tyttären juhliin! 😋



Suklaakakku:
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja rasvaa sen verran vuoan reunoja että saat reunoille leivinpaperista suikaleet. Näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Sulata suklaa ja voi yhdessä muovikulhossa mikrossa 20 sekunnin välein sekoitellen niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi kevyesti nostellen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. (itse kokeilen ensi kerralla 50 minuuttia koska kakku jäi todella kuopalle keskeltä

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta älä keitä. Lisää sekaan paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.


Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä todella herkulliselta... 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa 😊 Takaan että oli tosi hyvää!

      Poista
  2. Hyvä ohje sinulta taas. Pitää kokeilla kun mansikat kypsyvät . Toivoisin saavani jotain ohjeita piirakoista ja kakuista missä käytetään erilaisia tuoreita marjoja päällä. Kun niitä kohta alkaa saada (toivottavasti ) Sinä kun olet niin hyvä tosiaan vaikka soveltamaan jostain ohjeesta. Siemennäkkileipää tehdään edelleen hyvällä menekillä viikoittain kaksi peltiä yhdellä aikaa valmistettuna. Kiitos siitä vielä edelleen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila 😊 Mulla on kyllä blogissa paljon ohjeita joissa on tuoreita marjoja, mutta ohjeita on niin paljon että ymmärrän kyllä että niiden etsiminen on haastavaa 😅 Tortuissa ainakin on paljon käytetty marjoja joten ne sun kannattaa kurkata. Voisin laittaa tähän linkin ihanaan suklaaherkkuun jonka päälle sopii kaikenlaiset marjat:
      http://taikakakut.blogspot.com/2016/09/mutakakku-suklaavaahdolla-ja.html?m=0
      Ohjeessa on myös useampi linkki karhunvadelmaherkkuihin 😊
      Tuo siemennäkkileipä on niin hyvää! Itse en ole sitä kuukauteen kerennyt tekemään kun vapaa-aika kuluu kakku-, puutarha- ja kotihommien kimpussa. Tulevana viikonloppuna meillä on 4v juhlat mutta sen jälkeen varmaan helpottaa 😄

      Poista
    2. Kiitos sinulle linkistä menen kurkkaamaan.

      Poista
  3. Voi nam minkänäköinen suklaakakku! :P Minua ei lainkaan haittaisi tuollainen keskellä oleva kuoppa; sinne mahtuu enemmän suklaakuorrutetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo herkullisen näköinen! 😃 Juu tuonne keskelle menikin aika paljon ganachea! Näkee kuvistakin kun keskellä olevat mansikat on ihan upoksissa! 😄

      Poista
  4. Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa tarjoilupäivänä?

    VastaaPoista
  5. Voiko kakun pakastaa, kuorrutteen kanssa vai ilman? Sulatetaanko huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pakastin kuorrutteen kanssa ja sulatin jääkaapissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊