Tarun Taikakakut

lauantai 26. toukokuuta 2018

Täytekakkuja kummitädille

Moi!
Tein tällä kertaa kummitädilleni kakkuja 😊 Tein yhden 4 munan sokerikakkupohjan gluteenittomana ja laktoosittomana 24cm vuokaan. Sitten tein kaksi kappaletta 6 munan sokerikakkupohjia 26cm vuokiin. Kaikissa kakuissa oli  laktoositon maito kostukkeena ja välissä mansikkahilloa ja laktoositonta kermavaahtoa. Kaikissa pursotukset laktoosittomasta vispikermasta. Jokainen kakku oli koristeltu kotimaisilla pensasmustikoilla, mustikoilla ja vadelmilla. Ihania herkkuja! 💕

♥ Onnittelut vielä tädeilleni 60-vuotissyntymäpäivän johdosta! ♥



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Oot kyllä mahtavan taitava leipuri ❤ Upeita kakkuja 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hilu kauniista sanoistasi! ♥

      Poista
  2. Upeita kakkuja, varmasti maistuvia!

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita kakkuja, ja varmasti myös herkullisia :) Minkälaisella tyllalla / miten olet tehnyt nuo sivupursotukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru 😊 Käytin tässä ns. koripunostyllaa ja sen sileää puolta. Tällä tavalla saa kakkuun hieman ohuemman kermapinnan.
      Tässä linkki kyseiseen tyllaan:
      https://www.ullanunelma.fi/koripunosnauhatylla_16_mm

      Poista
  4. Hei, pari kysymystä tuli mieleen tässä juhlaviikon tohinassa. Mitä vaniljakreemijauhetta käytät noissa täytteissäsi? Onko merkillä väliä? Ja uskallatko käyttää ulkomaisia vadelmia koristelussa? Marjat olisi niin nättejä kakun päällä :)
    Kiitos mahtavasta blogistasi, tykkään tosi paljon ja sun leipomukset on kaikki tosi samantyylisiä mitä itsekin leivon. Kiitos, kun laitat ohjeita ja vinkkejä, niitä tarvii aina :) t.Likka lakeudelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Likka lakeudelta ja kiitos kommentistasi 😊 Mä käytän aina Sallisen vaniljakreemijauhetta. Vaikka siinä on enemmän E-koodeja kuin Milletin jauheessa. Mutta Milletti ei ole yhtä tehokasta kuin Sallisen. Milletti on myös ulkomainen kun taas Sallinen on suomalainen. Eli merkillä on väliä 😃
      Mä en koskaan käytä ulkomaisia vadelmia, en tuoreita enkä pakastettuja. Niissä on niin paljon ollut norovirusta, enkä muutenkaan luota ulkomaisiin marjoihin. Ja suosin aina kaikessa kotimaista ja jos on vielä luomua niin aina parempi! Nyt kyllä sorruin eilen ulkomaiseen mansikkaan kakun koristeeksi mutta pesin ja kuivasin ne hyvin ennen käyttöä.
      https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/
      Ostan kaupan pakasteesta suomalaisia vadelmia ja niitä on näissäkin kakuissa päällä. Itsellä käytän usein omia vattuja kun niitä saa pihasta syksyisin mukavasti noin 12 litraa 😍 Muille ostan kaupasta. Viime kesänä löysin ihanan itsepoimintatilan josta saa poimia pensasmustikoita ja vadelmia. Tulevat paljon halvemmiksi kun itse käy poimimassa ja marjat ovat siellä aivan priimaa! ❤
      Ole hyvä ja kiitos sinulle, ihana saada tälläistä palautetta! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi :)