Tarun Taikakakut

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Pupu-porkkanakakku (24cm)

Moi!
Meillä on vanhemman tyttären 6-vuotissyntymäpäivät nyt vietetty. Teemaksi hän halusi puput. Puput on hänen mielestä nyt niin ihania että! 😃 Katseltiin yhdessä erilaisia pupukakkuja netistä ja päädyttiin tälläiseen versioon johon tuli pursotusten sijaan aitoja kukkia. Tytär myös halusi että kakku on porkkanakakku koska puput rakastaa porkkanaa 😍 Muutamia pupuherkkuja tuli juhliin tehtyä, niistä lisää lähipäivinä 😊


Kukkina minulla oli kakussa ruusuja, tulppaaneja, neilikoita, krysanteemeja ja harsokukkaa.


Porkkanakakku pupuna:

Pohja:
4 munaa
250 g sokeria (2½ dl)
2 dl öljyä
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
300 g jauhoja (3 3/4 dl)
3/4 tl suolaa
400 g porkkanaraastetta (3-4 kpl)
(50 g hasselpähkinärouhetta)
1 tl kanelia

Kuorrutus:
270 g pehmeää voita
375 g tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita mukaan öljy.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste (ja pähkinät). Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota 24cm vuoka. Kaavi taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto.
6. Kun kakku on valmis ja hyvin kohonnut uunissa, anna sen jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan. Laita täytettä kahteen väliin ja säästä osa kakun päälle.

Alkuperäinen porkkanakakun ohje löytyy Marian pienestä leipomosta.

Kakusta tein pupun näin:
Leikkasin kakun kolmeen osaan ja täytin sen tuolla kuorrutteella. Osan täytteestä sivelin kakun päälle.
Tässä välissä kakun annetaan kunnolla kylmetä.
Kakun päällystin 
voi-tomusokerikreemillä:
125 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vatkaa voi ja lisää sokerit muutamassa erässä. Lisää lopuksi vesi.

Levitin kreemin kakun päälle palettiveitsellä ja loput kreemit pursotin kakun reunoille.
Pupun korvat, silmät ja nenän tein sokerimassasta. Korvien kahden kerroksen väliin tuli grillitikut ja korvien kerrokset liimasin yhteen levittämällä väliin sudilla hieman vettä. Koristeiden annetaan kuivua muutaman päivän.
Lopuksi kakku koristellaan aidoilla kukilla jotka on huuhdeltu ja pujotettu pilleihin tai kukkaputkiin.

Kuva kakun sisältä.

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Onpa suloinen kakku! Yksinkertaisen näppärä toteutus. Meillä syödään mansikkakakun rippeitä, piti viedä huomenna loput työpaikalle kahvihuoneeseen, mutta ei jäänyt palastakaan 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mari 😊 Siis niin helpolla sain tästä tosi söpön kakun! Aidot kukat ovat jo itsessään todella näyttäviä! Ja nuo sokerimassakoristeetkin tuli tällä kertaa aika kivuttomasti 😅 Jos on oikein hyvä kakku niin ei siitä jää! 😉 Mä tein eilisiin juhliin sen omar-juustokakun ja se on kanssa niin hyvää ettei paljoa jäänyt. Saatiin siitä oman perheen kesken tänään yhdet palat kaikki 😋

      Poista
  2. Onnittelut synttärisankarille! ♥
    Ihana kakku! Ja ihana idea tehdä porkkanakakusta pupukakku. Porkkanakakku on ehdottomasti yksi mun lempparikakuista, mutta enpä ole ikinä edes ajatellut että senhän voi tosiaan muokata vaikka minkänäköiseksi kakuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne! 💕
      Porkkanakakku onkin ihanaa! Oon useamman kerran tehnyt kakkua porkkanasta. On mulla kyllä muffinsseihinkin ohje ja porkkanapiirakkaan, mutta ikinä en oo pystynyt päättämään mikä niistä kolmesta on parasta! Ne on kaikki niin älyttömän hyviä! 😄❤

      Poista
  3. Ihastuttava. :) Ja porkkanakakku on vaan niin hyvää, ja loistava idea tehdä täytekakkuversio. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! 😊 Kaikki porkkanaleivonnaiset on kyllä niin hyviä! Ja hyvin toimii täytekakkunakin! 👍😋

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊