Tarun Taikakakut

maanantai 22. tammikuuta 2018

Pupu-keksitikkarit (20kpl)

Moi!
Tässä lisää pupu aiheisia herkkuja! 😁 Tein lapsia ajatellen tyttären 6-vuotissyntymäpäiväjuhliin tälläisiä pupu-keksitikkareita Dominoista. Idean näihin sain Pinterestistä. Sieltä löysin noihin korviinkin ohjeen. Korvia oli käytetty myös mm. muffinssien koristeena. Ja nämähän menivät kuin kuumille kiville! Lapset niin rakastaa erilaisia cake popseja ja cookie popseja! 😍😋💛


Pupu-keksitikkarit 20 kpl
20 kpl Domino-keksejä tai muita vastaavia
20 kpl jäätelötikkuja + 10 valkoista Candy melts nappia
+
140 g valkoisia Candy melts nappeja
140 g valkosuklaata
20 vaahtokarkkia
vaaleanpunaiseksi värjättyä sokeria
sokerisilmiä
sydänrakeita neniksi

Sulata mikrossa 10 kpl Candy melts nappeja. Avaa Dominot yksi kerrallaan ja kaiverra jäätelötikulla täytteeseen kolo (kuva). Kasta tikku sulaan Candy meltsiin ja paina tikku keksin sisään ja sulje keksi varovasti. Kun olet tehnyt kaikki 20 tikkaria laita ne tarjottimelle ja tunniksi tai kahdeksi jääkaappiin kovettumaan.

Tee sillä aikaa korvat pupuille. Leikkaa 20 vaahtokarkkia kuvan mukaisesti vinottain ja kasta leikkauspinta värjättyyn sokeriin (sokerin voi värjätä pienellä määrällä vaaleanpunaista tomu- tai pastaväriä, pastaväriä täytyy kauemmin sekoitella kuin tomuväriä).

Sulata sitten syvässä isossa kahvimukissa 140g valkoisia Candy melts nappeja ja 140g valkosuklaata. Sekoita suklaata sulatuksen aikana noin 20-30 sekunnin välein. Dippaa sitten keksi suklaaseen ja anna kunnolla ylimääräisen suklaan valua pois. Voit myös varovasti koputella tikkua mukin laitaan jotta ylimääräinen suklaa valuu paremmin pois. Laita sitten tikkari tarjottimelle leivinpaperin päälle lappeelleen ja paina heti korvat pupun päälaelle ja aseta silmät ja nenä. Jatka näin kaikkien 20 keksitikkarin kanssa. Anna kylmettyä tunnin pari. Jos suklaata on kovin valunut leivinpaperille ja keksitikkari näyttää hassulta, voit terävällä veitsellä leikata ylimääräisiä pois.

Voit laittaa puputikkarit pystyyn tarjolle tuollaiseen telineeseen tai vaikka purkkiin jossa on paljon sokeria. Itse olen ostanut tuon ns. harjoittelupohjan leivontatarvikeliikkeestä ja lisännyt siihen vain tuon pitsiteipin reunaan. Olen tehnyt telineitä myös styroksista ja päällystänyt niitä valkoisella tai mustalla kontaktimuovilla. Telineen voi sitten koristella vielä vaikka lahjanaruilla.

Lisää telineitä ja tikkareita löydät täältä.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

 1. Hauskoja, varmasti lasten mieleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset tykkäsi näistä tosi paljon! 😄

   Poista
 2. Tosi kiva ohje ja varmasti lapsille ja lapsen mielisille mieleen. Kysyisin sinulta ammattilaiselta onko laktoositonta kondensoitua maitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset kyllä rakastaa tälläisiä tikun päässä olevia herkkuja 😊
   Mun mielestä ei ole mutta muistan jonkun tehneen itse laktoosittoman version. Googlesta selvisi että oli Pullahiiri oli tehnyt! Tässä linkki:
   http://www.pullahiiri.com/2017/06/laktoositon-kondensoitu-maito-ja-sen.html?m=1

   Poista
 3. Hei Taru! Olen addiktoitunut blogiisi! <3
  Miten paljon aiemmin olet uskaltanut tehdä tikkareita? Mietin säilyvätköhän nämä ihan hyvinä jääkaapissa yön yli? Minulla on tikkareihin tulossa tuollaista elintarvikekynää jolla aion piirtää suun tikkarille. Osaatko sanoa lähteekö tämä valumaan yön aikana kosteassa jääkaapissa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kuulla! 😄🤣😍 Voi nämä säilyvät vaikka viikkoja! Oltaisko me syöty just näitä pupuja varmaan 1,5 viikkoa vielä synttäreiden jälkeen 😅 En usko että suu lähtee valumaan. Mulla oli pussi näiden päällä noiden korvien takia, ettei ne kovettuisi. Mutta kun näistä ei haihdu kosteutta tuon kuorrutteen takia niin se ei pääse pilaamaan mitään. Vaikkei dominoissakaan mitään kosteutta kyllä ole. Jos sua pelottaa niin tee tikkarit muuten valmiiksi etukäteen mut juhlapäivän aamuna piirrät vasta ne suut 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊