Tarun Taikakakut

tiistai 30. toukokuuta 2017

Mango-banaanikääretorttu

Moi!
Olen ollut leivontavapaalla ihan vahingossa! On niin paljon puuhaa pihassa, talossa, lapsissa ym. ettei edes ajatus leivontapuuhista ole karannut mieleeni. Nyt kuitenkin viime viikonloppuna se ajatus sitten lipsahti leivontaan ja oli pakko tehdä päähän pälkähtänyt kääretorttu perheelle jälkiruoaksi. Vaikka tämä on vähän karu ulkonäöltään niin maku on mahtava! Rahkassa ei sokeria juuri ole ja siksi tämä oli oikein mukavan raikas kääretorttu. Teen tätä rahkaa aina välillä ihan pelkiltään, mutta se sopi enemmän kuin hyvin myös kääretortun väliin! Pohja on suklainen ja makea ja rahka puolestaan pirteän hedelmäinen. Tämä on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä kun täyte on vähän jähmettynyt ja kostuttanut samalla pohjaa. 
Ps. Kohta saan taas leipoa sydämeni kyllyydestä, kun juhlimme nuoremman tyttäreni 3-vuotissyntymäpäiviä 😰💕


Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti ja anna jäähtyä sen aikaa kun teet täytteen.

Mango-banaanitäyte:
2 dl kermaa
250 g (1 prk) maitorahkaa
1 banaani
1 dl 100% mangososetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri yhdessä. Lisää rahka ja vatkaa sekaisin. Muusaa banaani ja lisää se ja mangosose rahkan joukkoon. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja levitä täyte kääretortun päälle. Rullaa tiukaksi rullaksi ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla kääretortut kun on aika nopeita tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kiinnostuit! Tämä oli mukavan herkullista :)

      Poista
  2. Kävinkin jo aiemmin kurkkimassa tätä kääristä, mutten ehtinyt silloin kirjoittelemaan :) Herkullisen oloinen täyte. Eipä ole muuten tullut mieleenkään laittaa banaania ja mango rahkan joukkoon. Tuo täyte kuullostaa sellaiselta, että lapset varmaan tykkäisivät siitä ihan sellaisenaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon joskus männävuosina tehnyt pelkästä banaanista rahkaa, kun se on niin pehmoista. Laitoin/laitan sen kaveriksi yleensä hiukan sitruunanmehua. Joskus sitten hoksasin laittaa joukkoon sellaisen Pirkan luomu mangososepussin ja se sopikin joukkoon ihanasti! Sitä on sitten tullut tehtyä aina välillä kun haluaa marjarahkasta vaihtelua ;D Ja lapset tykkää!

      Poista
  3. Sopisikohan tuo täyte täytekakun väliin? Pitäisiköhän sitä tällöin tehdä enemmän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Heidi! Ja anteeksi että vastaaminen on kestänyt. Kyllä tämä menis ihan tälläisenään kakun väliin 👍😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊