Tarun Taikakakut

tiistai 31. tammikuuta 2017

Sateenkaarikääretorttu / Mangounelmatorttu

Hei!
Kun tyttären synttäreitä suunniteltiin, haettiin erilaisia sateenkaari- ja ponijuttuja netistä. Tytär innostui kauheasti tälläisestä sateenkaarikääretortusta joten sellainen otettiin toteutukseen. Olen aiemmin (aikana ennen blogia) tehnyt parikin kertaa raidallista kääretorttua (vain kahdella värillä) joten raidoitushommat ei paljoa jännittäneet 😊 Tiesin myös heti, että aiemmin testaamani mangokreemi sopisi juuri tämän kääretortun täytteeksi täydellisesti! Lapset ihastuivat tähän tosi paljon värien vuoksi! Kaikki halusivat heti maistaa juuri tätä! Tämä olikin kyllä todella hyvää, raikasta ja maukasta! 😋 


Sateenkaarikääretorttu:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
lilaa, sinistä, vihreää, keltaista, oranssia ja punaista elintarvikeväriä

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen/käännellen. Jaa taikina kuuteen jälkiruokakulhoon tasaisesti tasan. Lisää jokaiseen kuppiin elintarvikeväriä ja sekoita varovasti, mutta kunnolla sekaisin. Laita taikinat kuuteen 1 litraiseen minigrip-pussiin ja sulje sulkijalla. Pursota taikinoita samassa järjestyksessä vinottain leivinpaperille. Apukädet on tässä kivat niin kääretortun saa nopeammin uuniin.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja jätä jäähtymään.
Käännä kääretorttu vielä kerran ympäri jotta tortun kauniimpi puoli jää sitten käärittäessä päälipuolelle.

Mango-voisokerikreemi:
200 g voita 
80 g (1dl) sokeria 
1½ dl 100% mangososetta (esim. Bonne tai Pirkka) 
1 tl vaniljasokeria

Laita mangosose ja sokerit kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä sen verran, että sokerit sulaa. Laita liemi jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. (jos on kiire, laita kattila kylmäkallen päälle) 

Vatkaa voi kunnolla valkoiseksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kun vaahto on valmista lisää kokoajan vatkaten mango-sokeriliemi ohuena nauhana juokkoon ja anna vielä vatkaantua noin 5-10 minuuttia niin kreemi kuohkeutuu entisestään. Levitä kreemi jäähtyneen kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Laita kylmään, että kreemi kovettuu. Säilytä kylmässä. 

Käytin kreemissä tätä Pirkan 100%:sta mangososetta, mutta yhtä hyvin tähän käy Bonnen vastaava sose. Tälläinen 100% sose antaa enemmän makua kuin esimerkiksi Piltin mangosose jossa on vettä joukossa.


Terveisin Taru

17 kommenttia:

  1. Kiitos Petra! Tästä ei väriä puutu! ;D

    VastaaPoista
  2. Kääretorttu on tosi upean näköinen ja mautkin ovat varmasti kohdillaan. :D

    Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Martta! Tämä on tosi hyvää ja raikasta, unelmakääretortulla on nyt uusi maku! :D

      Poista
  3. Tätä pitääkin testata tuleville poikien synttäreille. On tosi upean värinen ja kuulostaakin hyvältä! :o :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Kiva kuulla, että innostuit! :) Maku on kyllä hyvä ja värikkyyttä riittää ;D

      Poista
  4. Ihan näin värikylläisenä en olekkaan tehnyt tai nähnyt kääristä. Upean näköinen. Tuota täytettä voisin tehdä tavis suklaakäärisken sisälle...on mieleisen oilista. Eilen leivoin monta ihan tavallista suklaakäärötorttuja perinteisellä kiisseli-rasvatäytteellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Oon tehnyt tuon kreemin aiemmin kaakaoiseen pohjaan, mutta musta sopii paremmin vaaleaan. Makuasioitahan nämä silti on ;) Ootkin ollut taas aikaansaava :)

      Poista
  5. Voi kuinka upea! Mein My little Pony -fani innostuisi tästä taatusti myös varmaan hirmuisesti :) En vaan oo koskaan tehnyt raidallista kääretorttua, ja käärikset yleensäkin tuppaavat repeilemään helposti, joten en taida uskaltaa näyttää. Mutta tätä samaa ideaa voisi kokeilla muissakin leivonnaisissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Raidallinen kääretorttu on loppujen lopuksi helppo tehdä, vaatii vaan tuon värjäyksen takia vähän lisäaikaa. Mulla ei myöskään oo tällä tyylillä koskaan tuo pohja revennyt. Annan sen jäähtyä tässä ihan "leväällään" ja silti se pysyy ehjänä ;D Mä meinasin ensin värjätä kakkupohjat, mutta tämä oli helpompi toteuttaa. Netissä oli kaikkea ihanaa sateenkaarimuffinsseista kakkuihin. Sinne vaan suunnittelemaan ja inspiroitumaan :D

      Poista
  6. Tää on kyl niin siisti! 👍👏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Me oltiin kaikki kyllä ihan innoissaan tästä! Tässä riittää näköä ja makua! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊