Tarun Taikakakut

tiistai 30. elokuuta 2016

Päärynäpiirakka (∅26cm)

Heips!
Nyt on päärynöiden aika, sen kunniaksi tämä ohje! Kun aloin tekemään tätä piirakkaa, sain taas mahtavan idean! Suunnittelin tekeväni piirakan mantelisella muropohjalla ja päärynöillä. Kaapissa killitteli pari pakettia vaniljakastikeaineksia ja ajattelin että teen pohjan päälle paksun vaniljakastikkeen. Sitten hetken mielenjohteesta keksin laittaa jauheen turkkilaiseen jogurttiin! Mikä ihana yhdistelmä! Tämä piirakka ei ole kauhean makea ja pääosassa ovat miedot päärynä ja vanilja. Todella hyvää ja maukasta herkkua, siksi tätä on tullut tehtyä jo pari kertaa!


Päärynäpiirakka 26cm 

Pohja:
125 g voita 
1 dl sokeria 
1 kananmuna 
2 dl vehnäjauhoja 
½ dl mantelijauhetta

Vaniljatäyte:
3 dl turkkilaista jogurttia (10% rasvaa) tai kermaviiliä
½ dl vettä tai maitoa
2 rkl sokeria tai päärynähilloa
1 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia 
2 tuoretta isoa päärynää 

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan nostellen. Tasoittele lusikalla taikina irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu. 

Vatkaa jogurtti, vesi ja sokeri yhteen ja vatkaa sitten vaniljakastikeainekset pienissä erissä joukkoon. Jos jää paakkuja, ei haittaa, niitä ei huomaa valmiissa piirakassa. Levitä täyte taikinan päälle lusikalla. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja asettele täyteen päälle. Voit ripsutella koristeeksi vaniljaa myllystä ja ruskeaa ruokokidesokeria. Tai vaikkapa kanelia (itse jätin kanelin laittamatta ettei se peitä alleen päärynän ja vaniljan makuja). 
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Päärynästä ei olekaan koskaan tullut tehtyä yhtään mitään. Tämä vaikutti herkulliselta reseptiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän piirakkaan voi laittaa melkein mitä vaan marjoista hedelmiin, mä nyt tällä kertaa laitoin päärynää. Se on hyvää tässä ja sopii vaniljan kanssa mahtavasti, kokeiles :)

      Poista
  2. Onpas täydellisen kuuloinen herkku! Ihan takuulla tykkäisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! Tämä olikin ihanaa! Pehmoista ja maukasta :D

      Poista
  3. Vaniljakastike turkkilaiseen jugurttiin.. On muuten varmasti hyvää tällaiseen piirakkaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljakastikejauhe myös jämäköitti jogurtin niin ettei munia tarvita, kun yleensä näissä täytteissä on muna. Kätevää ja täyteläistä! ;D

      Poista
  4. Kaupasta ei löytynyt blå blandin vaniljakastiketta joten käytin ihan tavallista juoksevaa vaniljakastiketta 1-1,5dl. Pidempi aikaa vaan uunissa. Tuli hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊