Tarun Taikakakut

perjantai 26. elokuuta 2016

Mango-unelmakääretorttu

Hei!
Tässä teille ihana ohje mangokääretorttuun! Sain yksi päivä mahtavan idean silkkisestä mangokreemistä ja pitihän se toteuttaa sitten unelmatortun muodossa. Olinkin todella tyytyväinen keksintööni! Mango-voikreemi oli silkinsileää ja suussasulavaa, raikasta ja hennosti mangon makuista. Todella hyvä kääretorttu tuli! :D

Perus-unelmatortun ohje löytyy blogistani täältä.


Mango-unelmakääretorttu 

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.

Mango-voi-sokerikreemi:
200 g voita
1dl sokeria
1½ dl (180g) 100% mangososetta (esim. Bonne tai Pirkka)
1 tl vaniljasokeria 

Laita mangosose ja sokerit kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä sen verran, että sokerit sulaa. Laita liemi jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. (jos on kiire, laita kattila kylmäkallen päälle) 

Vatkaa voi kunnolla valkoiseksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kun vaahto on valmista lisää kokoajan vatkaten mango-sokeriliemi ohuena nauhana juokkoon ja anna vielä vatkaantua noin 5-10 minuuttia niin kreemi kuohkeutuu entisestään. Levitä kreemi jäähtyneen kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Laita kylmään, että kreemi kovettuu. Säilytä kylmässä.

Käytin kreemissä tätä Pirkan 100%:sta mangososetta, mutta yhtä hyvin tähän käy Bonnen vastaava sose. Tämä nyt oli juuri näppärän kokoinen tähän tarkoitukseen. Tälläinen 100% sose antaa enemmän makua kuin esimerkiksi Piltin mangosose jossa on vettä joukossa.


Terveisin Taru

31 kommenttia:

  1. Voi kun näyttääkin hyvältä ♥

    VastaaPoista
  2. Nam ♥ näyttää niiiiin taivallisen hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Tämä oli tosi hyvää ja raikkaan makeaa ;)

      Poista
  3. Taatuti ihanaa. Mangofanin ja unelmakääriksestä tykkäävän mielipide. Kokeilen tatusti tätä piakkoin. Mangoista versiota en olekkaan koskaan tällaisesta tehnyt/syönyt. Jonkin sortin aprikoosiversio (muistaakseni täyte tehtiin säilykeaprikooseja soseuttamalla?)on tullut joskus kokeiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi hyvää ja tosi helppo tehdä. Kylmenemistä oli vain vaikea odottaa... ;D Kokeile ihmeessä, olis kiva nähdä muidenkin tekemiä versioita ja kuulla mielipiteitä mausta.

      Poista
  4. Nam, kuulostaa kyllä hyvältä! :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Jenna ja kerro sitten ihmeessä että, mitä tykkäsit :)

      Poista
  6. Todella herkullisen näköistä! Onnea uudesta keksinnöstä myös ja kiitos kun jaoit meillekin! :) Täytyy kyllä muistaa tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!♥ Mulla on ollut nyt aika paljon kaikkia ideoita ja lähipäivinä on tulossa yksi toinenkin idean tulos tänne blogiin. Tuntuu, että päässä pyörii kauheasti juttuja joita tekisi mieli kokeilla! ;D

      Poista
  7. Hyvä idea tuoda kevettyä raskaaseen voikreemin. Pakko kokeilla tuota soseen lisäämistä kreemiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Olen tehnyt myös voi-tomusokeri-tuorejuustokreemejä erilaisilla marjoilla, mm. mustikalla, punaherukalla ja vadelmalla. Kaikki ovat aivan ihania! :)

      Poista
    2. Nyt on sose hankittu. Tänä iltana testaan, kun pääsen töistä kotiin! :D

      Poista
    3. Jei! En malta odottaa sun versiota ja kommentteja! :)

      Poista
    4. Nonniin, nyt löytyy blogista päivitys :D

      Poista
    5. Kiva! Kävinkin jo katselemassa ja herkulliselta näytti! :D

      Poista
  8. Oletko itse kokeillut isommalla määrällä sosetta ensimmäisen teon jälkeen? Mitä ihmettä tein väärin? Minusta voi oli vaahtoa, mutta kun lisäsin mangon, se ikäänkuin juoksettui.. Ihan rakeista :( harmitti älyttömästi.. Kun lisäät mangon,vatkaatko täydellä nopeudella samalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä yhtään ymmärrä miksi sulla on juoksettunut tuo kreemi... oliko mangosiirappi kunnolla kylmää? Ja lisäsit sen ohuena nauhana? Juoksettunut se vasta lopuksi vai aiemmin? Minä vatkaan keskinopeudella kun lisään mangon. Täytyy kokeilla suuremmalla mangon määrällä. Laitan sitten tähän viestiä miten kävi 🙄

      Poista
    2. Tässä olenyt laittanut enemmän mangoa mutta en muistanut tätä enää. Testaan silti vielä asiaa! 😉

      http://taikakakut.blogspot.fi/2017/01/sateenkaarikaaretorttu-mango-unelma.html?m=0

      Poista
  9. Kokeilin, oli kylmää. Lisäsin ohuena nauhana. Ensin näytti, että sekoittuu, mutta sitten vaan jäi keltaiseksi ja rakeiseksi. Ehkä vatkasin liian pienellä (yleiskoneen 2)? Onko voin lämpötilalla merkitystä? Kävi mielessä sokeri, mutta lusikalla maistoin ja oli mun mielestä sulanut sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein äsken nyt tuon kääretortun (kun oli kerran hyvä tekosyy😉), eikä kreemi juoksettunut. Voi oli huoneenlämpöistä ja mango-sokeriliemi kylmää. Annoin välillä kunnolla sekoittua ja jatkoin sitten taas liemen lisäämistä varovasti. Harmittaa että sulla meni mönkään. Tämä on ihanaa herkkua! Maltatkohan kokeilla uudestaan?

      Poista
    2. Aloin vielä tarkistamaan ohjeita niin mulla on eri voi määrä ohjeissa!!😓 Apua! Onpa noloa... Olen pahoillani tästä ja korjaan ohjeen heti! Eli voita pitää olla enemmän tai mangon vähemmän. Luulin että ohjeet on samanlaisia 😳

      Poista
    3. Ohje korjattu ja sillä tulee takuu varmasti täydellinen mangokääretorttu. Anteeksi vielä kerran!

      Poista
    4. Ei haittaa! Pääasia, että ongelma selvisi. Minulla on vielä mangososetta jäljellä, joten yritän uudelleen :) ihminen sinäkin olet, sinun blogisi on hyvin inspiroiva! :)

      Poista
    5. Kiitos ihanasta kommentistasi 😊 Toivottavasti tykkäät! Juuri söin itse palan ja tämä on kyllä aivan ihanaa! 😍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊