Tarun Taikakakut

perjantai 19. elokuuta 2016

Juustoinen sipulipiirakka (∅26cm)

Hei!
Sain keittiö-/hyötypuutarhani aika hyvään malliin tänä vuonna ja nyt on ollut mukava kerätä satoa. Ruohosipulia tuli tosi kivasti ja olenkin pakastanut sitä paljon. Kasvatin myös valkosipulin versoja ja näistä kahdesta sipulista innostuneena tein tämän piirakan. Tähän käy kaikenlaiset sipulit, mulla oli tässä nyt kootut teokset eli punasipuli, banaanisalotti ja kesäsipuli. Piirakan pohjalle laitoin koskenlaskijaa lisämakua tuomaan. Oltiin vähän hämmentyneitä piirakan mausta, kun sipuli on niin makeaa ja piirakka olikin jännä sekoitus suolaista ja makeaa! :)



Juustoinen sipulipiirakka
Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa*

Täyte:
3 sipulia
n. 1 dl ruohosipulia
5 valkosipulin versoa
1 dl persiljasilppua
valkopippuria
suolaa
1 dl juustoraastetta
½ pkt koskenlaskija-juustoa

Päälle:
1 kananmuna
*loput kermat 2dl purkista
vajaa ½ tl suolaa

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Jätä täytettä varten pienet reunat.

Paista pannulla pilkotut sipulit ja mausta ne persiljasilpulla, valkopippurilla ja suolalla. Ripottele pohjan päälle juustoraaste ja koskelaskijajuustoa paloina. Lisää sitten paistetut sipulit. Yhdistä loput kermat ja muna keskenään ja mausta suolalla. Kaada piirakan päälle muna-kermaseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru

9 kommenttia:

  1. Ihana ohje. Illanistujaisissa tämmöinen suolapala olisi parhaimmillaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suolaiset piirakat on aina ihania juhlissa :)

      Poista
  2. Hyötypuutarha olisi kyllä ihana. Mulla on puutarhainnostus vähän kateissa, taisin haukata liian ison palan jokunen vuosi sitten kun aloin pihaa laittamaan, ihan perennapenkkejä siis.. Nyt yritän vain selvitä niistä rikkaruohoista.. :) Piirakka näyttää kyllä hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut mukava puuhastella pihalla vaikka meidän 2v pitää välillä mut kiireisenä ;D Sullakin on pieniä lapsia niin ei silloin pysty kovin paljon omiin juttuihin panostamaankaan. Mä olen kasvatellut sellasia helppoja juttuja kuten perunaa, kesäkurpitsaa avomaankurkkua ja kirsikkatomaattia. Lisäksi on ollut ruohosipulia, laukkasipulia, erilaisia syötäviä kukkia ja yrttejä. Aika pienellä nyppimisellä oon päässyt kunhan on kastelun muistanut :) Sisähommat on kyllä välillä vähän jäänyt hunningolle... ;D
      Kiitos!

      Poista
  3. Moikka! onko sähköpostisi ajankohtainen, sillä en useista yrityksistä huolimatta saa sinne viestiä lähtemään? Onko sinulla vaikkapa facebookia, mihin voisin asian välittää? :)

    Terkuin Jinna, Dr.Sugar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jinna! :) Kyllä tuo maili on käytössä, mutta välillä se kyllä täyttyy roskapostista... Äsken kävin katsomassa niin etusivulla oli ilmoitus, että sähköpostissa on reilusti tilaa. Miksiköhän et saa lähetettyä sinne sitten postia... onpa outoa! Ei mulla ole facebookia tai muutakaan. Saisitko kaivettua mun henkilökohtaisen gmail-sähköpostiosoitteen teidän blogin kommenteista vai lähetänkö sen teidän sähköpostiin??? Se ainakin toimii varmasti! :D

      Poista
    2. laita vaan meiliä tulemaan osoitteeseen leivontabloggaajailta@gmail.com, niin vastaillaan siihen itse asian kanssa :)

      Poista
  4. Voi sinä onnellinen, kun sulla on oma hyötypuutarha! Miekin niiiin haluaisin! Tuo piirakka näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! :P Miten sulla voi riittää aika ja energia leipoa noin useasti kaikkea herkkua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyötypuutarha on kyllä ihana ja ruokaa arvostaa ihan eri tavalla kun sen kasvattaa itse! Lapsille on myös ihana opettaa näitä juttuja :) Mä olen sellanen touhuaja, en tykkää maata sohvalla. Ja olen nyt tyttöjen kanssa kotona, kun on hoitovapaata vielä vähän jäljellä. Mä teen pihahommia tyttöjen kanssa samalla, kun ollaan ulkona ja sisällä otan heitä mukaan ruoanlaittoon ja leivontaan. Eikä nuo leipomiset vie kauheasti aikaa loppujen lopuksi. Sytykeruusu-tehtailunkin taas aloitin, on mukava kun on käsillä tekemistä kun katsoo telkkaria :) Tarttis opetella tekemään villasukkia ym niin sais oikein hyödyllistä aikaiseksi! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊