Moi!
Äitienpäivä on aina vähän kiireinen niin tein itselleni myöhässä äitienpäiväkakun. Mulla oli kaapissa iso litran kokoinen tetra Bonnen trooppista hedelmäsosetta (kaupassa myytävä on ½ litraa). Soseessa on mangoa, banaania ja guavaa. Sose on hyvän makuista ja sopii hyvin juustokakkuun. Pelkäsin, että banaani jyrää muut maut alleen, mutta ei onneksi!
Äitienpäivä on aina vähän kiireinen niin tein itselleni myöhässä äitienpäiväkakun. Mulla oli kaapissa iso litran kokoinen tetra Bonnen trooppista hedelmäsosetta (kaupassa myytävä on ½ litraa). Soseessa on mangoa, banaania ja guavaa. Sose on hyvän makuista ja sopii hyvin juustokakkuun. Pelkäsin, että banaani jyrää muut maut alleen, mutta ei onneksi!
Pohjaan laitoin taas mantelirouhetta, kun siitä tulee niin ihana rapeus pohjaan. Mantelirouheen voi hyvin jättää poiskin, mutta lisää sitten keksien määrää niin, että niitä on yhteensä 200g. Täyte on ihanan raikas, pehmoinen ja oikein suussa sulava. Kiille korostaa makuja vielä entisestään. Koristelin kakun ananaskirsikoilla ja mansikoilla.
Trooppinen juustokakku 24cm:
Pohja:
180 g Digestive- tai kaurakeksejä
1 dl mantelirouhetta
1 dl mantelirouhetta
80 g voita
Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä
Kiille:
1 dl trooppista sosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä ja matelirouhe yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja hedelmäsose. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä 2 rkl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon hedelmäsose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.
Terveisin Taru
Aivan ihana kakku!
VastaaPoistaMukavaa tiistai päivää!
Kiitos Sari! Ja mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)
PoistaKaunis ja varmasti hyvää ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti, hyvää oli :)
Poistaherkkulisen kuuloinen (ja varmasti makuinen!) kakku! :P menee aivan varmasti joskus testiin.
VastaaPoistaKiitos Raita! Kokeile ihmeessä, kakku on ihanan raikas ja tällä liivate määrällä tämä on älyttömän pehmoista ja suussa sulavaa! :D
PoistaOi juurikin viikonloppuna nappasin kaupasta tuon trooppisen soseen ja juustokakkuha se oli mielessä...pakko kyllä nyt tehdä kun tuli niin herkullisen näköinen kakustasi. Ihanaa viikkoa Taru
VastaaPoistaOho! :D Nyt sitten vaan tekemään kakkua! Sose on hyvän makuista ja sopii todella hyvin juustokakkuun. Kiitos samoin Kaisa ♥
PoistaNäyttää kyllä ihanalta!
VastaaPoistaKiitos Raisa :)
PoistaVautsi, miten upea kakku :) Oon nähnyt noita Bonnen-soseita kyllä kaupassa, mutta en ole vielä maistanut :)
VastaaPoistaKiitos Jack! Nuo soseet on hyviä, kannattaa kokeilla. Ovat täyttä 100% tavaraa ilman lisäaineita ja sokereita :)
PoistaOn kyllä ihanan näköinen kakku! Siisti ja kaunis. Epäilemättä herkullinenkin. :) Tuo mantelirouhe pohjassa on mulle uusi juttu. Laitan ehdottomasti korvan taa. :)
VastaaPoistaKiitos Leena! Kakku oli maistuva, kerkesin sitä kaksi kertaa syömään ennenkuin sairastuin... Sain myös sitten sen vatsataudin viimeisenä, kun olin ensin muut hoitanut :o Nyt alkaa onneksi jo helpottamaan! :) Tuo manteli antaa pohjaan ihanaa rapeutta ja suutuntumaa ja se tietysti maistuu ihanalta! Kokeile ensi kerralla! ;D
PoistaArvaas kuka lähtee metsästämään trooppista sosetta ;) (lähikaupassa vaan mangoa ja persikkaa, kaupunkiinn siis)
VastaaPoistaMantelirouhettakin on pohjaan kokeiltava!
Nonni, kaupoille tänne Poriin siis! ;D Kokeile ihmeessä tuota mantelia! Kakku kesti hyvin tarjoiluastialle siirron vaikka on leikattaessa pikkuisen murenevaa. Lisävoi tietysti auttaa jos haluaa kovemman pohjan. Jään odottamaan, että mitä tykkäät! :)
PoistaVoi kun on taas niin kaunis kakku! :) Kylläpä nyt alkoi kiinnostaa tuo sose, pitää ehdottomasti joskus testailla!
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! :D Testaileppa joku kerta tuota sosetta! Se on ihanan raikasta :)
PoistaKuinka monen hengen kakku tämä on?
VastaaPoistaUskoisin, että tämä on noin 10-15 hengen kakku.
PoistaOkey, miekin mietin, että varmaan ainakin 15 hengelle riittäisi! Yritän vähän hahmottaa noiden hyydykekakkujen riittävyyttä. Tulossa juhlia, johon teen kakkuja, että osaisi tehdä oikean määrän.
PoistaHei. Toimiikohan tämä ohje jos korvaan trooppisen soseen mansikkasoseella?
VastaaPoistaHyvin varmasti onnistuu!
PoistaTässä olisi silti vielä ohje herkullisen mansikkajuustokakkuun 😉
Täältä löytyy kakkuun ohje:
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/05/mansikkajuustokakku-24cm.html?m=1
Ja täältä kiilteeseen:
https://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/mansikkajuustokakku-24cm.html?m=1
Ihan älyttömän ihana kakku, kiitos loistavasta reseptistä! ♥♥♥
VastaaPoistaKiitos paljon 😊💕
PoistaTämä kakku löysi tiensä meidän pääsiäisbrunssille. Ja kiitos <3 - sun ohjeisiin voi kyllä aina luottaa!!!
VastaaPoistaIhana kuulla Nanne, kiitos paljon ♥♥♥
Poista