Tarun Taikakakut

torstai 21. tammikuuta 2016

Vadelmamarenkitikkarit

Moi!
Lauantaina juhlitaan vanhemman tyttäreni 4-vuotissyntymäpäivää ja tein juhliin lapsia ajatellen tälläisiä vadelman makuisia marenkitikkareita. Tikkareiden lisäksi tein vielä pieniä marenkeja. Vadelmajauhe antaa marengille ihanan maun ja kauniin värin! :) Olen saanut tuon jauheen nami-hiiren kilpailuvoittona, enkä tiedä mistä tätä voisi ostaa, mutta ainakin Punnitse ja säästä-liikkeen kuivatut marjat käyvät marengin joukkoon. Niitä voi halutessaan murskata pienemmiksi. Koristeeksi laitoin pieniä sydämiä ja nämä onkin niin suloisia, että kävisivät myös ystävänpäivä herkuksi! :D 





Vadelmamarenkitikkarit
(n.20 kpl) 

3 valkuaista 
2 dl sokeria 
4 tl vadelmajauhetta 
1 tl vaniljasokeria 

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi vatkaa hiljaisella nopeudella ja lisää vaahdon joukkoon vadelmajauhe ja vaniljasokeri. 

Laita pellille kuvan mukaisesti puisia tikkuja joiden toisen pään takaosan olet dipannut marenkimassaan ja paina tikut pellille leivinpaperin päälle. Pursottele tikun päälle marenkiruusu ja koristele nonparelleilla. Tein itse 16 tikkaria ja loput pursottelin pieniksi marengeiksi. Paista 100 asteessa noin 40 minuuttia. Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin puolessa välissä peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä kivoilta. Varmasti lasten mieleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa! :) Joo lapset tykkää näistä tosi paljon :D

      Poista
  2. Ai kun on kiva idea! Törmäsin CakeStuff-tuotteisiin ruoka- ja viinimessuilla CakeStuff-tuotteisiin, joita tuo maahan CS Deli http://csdeli.fi/. Heidän Mill&Mortar-kuvastossaan näytti olevan tuota vadelmajauhetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :D Kiitos tiedosta! Toi jauhe on tosi ihanan makuista ja sitä on mukava ripsutella kaikkialle! ;D

      Poista
  3. Kyllä lapset varmasti on mielissään. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi ja kiitos kommentistasi :) Varmasti tulen vastavierailulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊