Tarun Taikakakut

perjantai 8. tammikuuta 2016

Luumuleivokset

Moi!
Onko joulun jäljiltä jäänyt jääkaappiin rahkaa, kermaa ja luumumarmeladia?? Tässä olisi nyt aivan ihana leivonnaisten ohje johon saa hukattua pari rahkaa ja marmeladia. Nämä leivonnaiset ovat superhelppoja ja vielä aivan ihanan makuisia! Siis ihan suussa sulavia! Tein taikinasta 20 leivoskuppia ja 9 mansikkamarmeladi-kukkaa jotka olivat myös maukkaita.



Luumuleivokset 20 kpl

Rahkavoitaikina:
250 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse jauhotetulla alustalla ja paina kukkasen tai pyöreän mallisella pikkuleipämuotilla 20 palaa ja laita palat varovasti metalliseen muffinssien paistovuokaan joka on voideltu. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, niin että pohjat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä ja tee sillä välin täyte.

Tee lopusta taikinasta vaikka alla olevassa kuvassa olevia mansikkatorttuja.

Luumutäyte riittää 20 leivokseen!

Luumutäyte:
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g Valion luumu-kanelirahkaa
2 rkl luumumarmeladia
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää siihen sitten rahka ja marmeladi. Vaniljakreemijauhe laitetaan lopuksi hyvin sekoittaen, mutta kuitenkin varovasti. Jauhe jämäköittää täytettä, eikä ole pakollinen. Pursottele täyte jäähtyneisiin rahkavoitaikinakuppeihin ja nauti!




Mansikkatortut 9kpl
Ota taikinasta kukan mallisia paloja ja voitele ne kananmunalla. Pursota tai lusikoi keskelle marmeladia ja ripottele reunoille raesokeria. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Terveisin Taru

15 kommenttia:

  1. Onpas kauniita, pitää napata talteen tämä. Näitä voi kans varioida vähän ainesten mukaan. Vadelmaiset versiotkin oisi ihania, jos luumua ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! :) Vadelmaiset kuulostaakin ihanalta! Tuosta mansikkamarmeladistakin ois tullu ihania! Jos laittaa tavallista rahkaa niin kannattaa sokerin määrää tarkastella, kun nuo maustetut on valmiiksi tosi makeita.

      Poista
  2. Kaikkea löytyis kaapista, rahka jo vähän päiväyksen ohittaneena.. Täytyy siis ehkä kokeilla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli pitkällä joulukuun puolella tuo taikinaan tulevan rahkan päiväys ja hyvää oli! Kaikki vaan käyttöön! Hapanmaitotuotteet menee kivasti yli päiväyksenkin. Kokeile vaan jos innostut! :)

      Poista
    2. Totta, hapanmaitotuotteet on kyllä käyttökelpoisia vielä pikästi päiväyksen ohitettuaan.. :)

      Poista
  3. Tosi ihanan näköisiä leivonnaisia ja varmasti myös maukkaita. Ohjeen otin talteen, koska itsekin teen tuota rahkavoitaikinaa.Kiitos ohjeesta. Terveisin Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! :) Kiva jos innostuit ohjeesta! Itse tykästyin näihin tosi paljon! :D

      Poista
  4. Ihanan näköisiä ja tosi hyvä vinkki, meillä kun jää joka joulu tuota luumumarmeladia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! :) Nämä oli niin helppoja ja maukkaita. Näihin sai mukavasti upotettua noita rahkoja ja marmeladeja. Mulla ois vielä 3 purkkia mascarponea... mihis mä ne hukkaisin...? ;D

      Poista
  5. Luumutortut kuulostavat herkulliselta ja näyttävät kauniilta! Ja juuri kun ajattelin olla ilman makeita leipomuksia tammikuun ajan.. nooh, luumuhillo kyllä säilyy helmikuun puolellekin, jospa sitten kokeilisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täälläkin on yritetty olla leipomatta. Oon kyllä suht hyvin saanut oltua, mutta pakko oli nuo rahkat saada pois kun oli jo kaksi viikkoa mennyt yli päiväyksen... Kohta alkaa kova leipominen, kun on tytön synttärit tulossa :D

      Poista
  6. Ihana idea! Herkullisen ja kauniin näköisiä "rahkakuppeja" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mustakin tuntui, että nyt tuli huikee idis! Suolainen versio nähdään viikon päästä ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊