Tarun Taikakakut

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Lumiukko-marenkitikkarit

Moi!
Tein jouluaaton kyläpaikkaan viemisiksi lapsille lumiukko-marenkitikkareita. Tein joskus tyttäreni nimppareille ruusun mallisia marenkitikkareita (linkistä löytyy tarkempia ohjeita tikkareiden tekoon) ja halusin nyt kokeilla erilaisia tikkareita. Lapset kun niin tälläisistä tykkäävät. Näistä lumiukoista tulikin aikas veitikoita! Nappeina on maitosuklaapisaroita jotka laitoin sulatetulla suklaalla kiinni, kaulahuivit tein sulatetulla candy meltsillä. Silmät ja suut tein sulatetulla tummalla suklaalla.

♥ Hyvää joulua kaikille lukijoille! ♥


Lumiukko-marenkitikkarit:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi vatkaa hiljaisella nopeudella ja lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri.
Laita pellille puisia tikkuja joiden toisen pään takaosan olet dipannut marenkimassaan ja paina tikut pellille leivinpaperin päälle. Pursottele tikun päälle kaksi palloa, lumiukon pääksi pienempi pallo ja alle suurempi vartaloksi. Tein itse 16 tikkaria ja loput pursottelin pieniksi marengeiksi. Paista 100 asteessa 40-50 minuuttia. Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin 20 minuutin välein peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen. Koristele lumiukoille silmät ja napit sulatetulla tummalla suklaalla ja kaulahuivit sulatetulla candy meltsillä.

Iloiset veijarit! :D

Loput marengit maustoin piparkakkumausteella ja koristeeksi ripsautin vielä nonparelleja.

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Hauskoja ukkoja, ohje korvan taakse odottamaan ;)
    Ihanaa joulua sinulle Taru ja perheellesi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näihin voisi enemmänkin ympätä kaikkia koristeita, mutta nyt ei enää ajatus kulje kunnolla. Onneksi enää tämä päivä hommia ja sitten alkaa joulu :)
      Kiitos samoin sinullekin ♥

      Poista
  2. Ihania, meidän tytöt varmaan söisivät näitä kilvan :) Ihanaa ja herkullista Joulua teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä omat likat näistä jo kovasti villiintyivät! Katsotaan mitä serkut huomenna sanovat! ;D Kiitos, hyvää joulua teillekin ♥

      Poista
  3. Hauskoja! :) Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania lumiukkoja :)! Maistuvaa ja ihanaa joulunaikaa sinnepäin koko perheelle!

    VastaaPoista
  5. Kysyn tässä ettei kysymys huku vanhoihin kommentteihin. Sulla on tämä hyvä postaus kakkukuvien maalauksesta http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/kakkukuvan-maalaus-vaihe-vaiheelta.html

    Mulla on visio kakusta jossa tausta olisi tummanpinkki ja kuvana valkoinen kissa. Ovatko värit niin peittäviä että tummanpinkki peittyy jos maalaa valkoisella päälle? Miten esim nuo postauksen muumikakut on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit eivät ole peittäviä. Muumikuvan tein niin, että ensin maalasin mustat ääriviivat ja sitten ohensin vihreää väriä vedellä ihan laihaksi, että sain siitä tarpeeksi vaaleaa ja sitten maalasin taustan sillä. Eli sun kannattaa ensin maalata kissa valkoiseen massaan ja sitten vasta maalaat ympäristön sillä tummalla pinkillä. Kiva kuulla, että postauksesta on iloa ihmisille! Kiitos kommentistasi ja hyvää joulua :)

      Poista
  6. Tosi hauska idea. :) Mukavaa ja maukasta joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihanaa ja herkullista joulua sinulle Rommirusina ♥

      Poista
  7. Kiitos Taru kaikista ihanista ja hyvistä herkuista mitä jouluna meille toit! :) Valitettavasti näitä söpöläisiä en ehtinyt maistella kun tapanina loputkin katosivat kahvivieraiden suihin! :)( heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Nämä oliskin ollut sun makuun sopivia! En itsekään kerennyt tuollaista maistamaan, mutta näin, että olivat sisältä ihanan sitkeitä ja pehmeitä ja päältä rapeita ;P

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊