Tarun Taikakakut

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Vesimeloni-banaani-smoothie-jäätelö

Heips!
Alku keväästä tein päätöksen olla ostamatta tänä kesänä kotiin ollenkaan jäätelöitä pakastimeen. Kyllä! ;D Sen verran tuosta ajattelin silti lipsua, että jäätelöllä saadaan käydä esimerkiksi jätskikioskilla, mutta kotiin ei laatikoita kanneta. Ajattelin korvata jäätelöt tälläisillä itsetehdyillä terveellisillä versioilla. Vaikka joka päivä söisi tälläisen niin ei varmasti tule haittavaikutuksia ;) Smoothiet on tosi paljon varioitavissa ja kotona onkin tullut tehtyä hirmuisen paljon erilaisia. Kaikenlaisia ihania jäädytettyjä smoothie-jätskejäkin voi siis tehdä :)

Tässä ensimmäinen ohje. Itse en tästä kauheasti tykännyt, maistui vesimelonin takia vetiseltä. Banaani oli tässä päällimmäisenä makuna. Lapset tykkäsivät tosi paljon ja se on tärkeintä :) Silti ihanaa ja raikasta herkkua joka varmasti viilentää kesähelteillä :)



Vesimeloni-banaani-smoothie-jäätelö 8 kpl
1 banaani
2 kourallista vesimelonin paloja
1-2 dl maustamatonta jogurttia (luomu)
1 dl maitoa (luomu)

lisäksi pieniä vesimelonin paloja sattumiksi

Laita muottien pohjalle pikkuisen vesimelonin paloja. Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tms. ja kaada muotteihin. Paina keskelle jäätelötikku ja laita pakastimeen jäätymään.
(Minulla on sellainen muumi-jätskimuotti jota käytän, mutta taitavat nuo kaikki muotit olla suunnilleen samankokoisia)

Terveisin Taru

7 kommenttia:

  1. Ei hullumpi idea herkutella omatekoisilla jätskeillä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja miten terveellisiä ne onkaan verrattuna kermajäätelöön! :D

      Poista
  2. Muahaha suuttuisin niin paljon jos vanhemmat kieltäytyisivät ostamasta pakettijätskiä koko kesänä ja kävisin ostamassa itse. :D Mutta juu ei siinä mitään, kiva jos lapset on tyytyväisiä muutenkin (ehkä ne on vähän nuorempia kuin minä...)! Itse en ole mehujäätyyppisten jätskien ylin ystävä, mutta jos olisin niin näähän olis suorastaan taivaallisen kuuloisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on 3- ja 1-vuotiaat lapset joista siis vain tuo 3-vuotias syö jäätelöä. En ole kokonaan häneltä jäätelöä kieltänyt, vaan päätin ettei kotiin osteta laatikoittain puikkoja ja muuta jätskiä. Hän tykkää todella paljon näistä itsetehdyistä jädeistä, onneksi!!! ;D

      Poista
    2. Ahaaa no noin pienten kohdallahan se on tosi fiksua! :))

      Poista
  3. No niin on ihan samat aatokset täälläkin ollut...vielä ei ole saanut yhtään puikkoa tehtyä kun täällä on niin kylmä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti moni muukin miettii terveellisempiä herkkuja, siksi halusinkin laittaa näitä tänne blogiin. Itse teen smoothietkin aina jäisestä banaanista ja jäisistä marjoista näin ne muistuttavat ihan kermajäätöstä tehtyjä pirtelöitä! Aina ei tahdo uskoakaan kuinka terveellistä herkkua lasissa onkaan, kun on niin herkullista! ;D Meillä on aivan ihanat ilmat ollut! Eilenkin oli 15 astetta lämmintä! Kelpasi ulkona touhuta :) Kyllä se lämpö kohta teillekin asti kiipeää!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊