Tarun Taikakakut

maanantai 4. toukokuuta 2015

Myyrä-täytekakku (22x32cm)

Hei!
Ihana kummityttöni täytti pari viikkoa sitten 1-vuotta ♥ Sain tehdä hänen ensimmäiseen syntymäpäiväänsä täytekakun. Kakussa oli 9 munan 22x32cm vaalea sokerikakkupohja jonka kostutin vaniljamaidolla. Väliin laitoin kuningatar-hilloa, reilusti mustikoita ja (laktoositonta) kermavaahtoa. Päälle tilasin Ullan Unelmasta (omasta kuvasta, koska myyrästä ei ollut isoa kakkukuvaa valmiina) sokeripaperikuvan. Pursotukset ovat (laktoositonta) vispikermaa. Koristeeksi laitoin värikkäitä konfetti-koristelurakeita ja sokerimassasta tehtyjä perhosia. Ihanan marjaisaa kakkua oli :)

Onnittelut vielä pienelle ♥

Sokeripaperikuva lasketaan tasaisen kerman päälle ja kädellä tai lastalla silitellään keskeltä reunoja kohti. Näin kaikki ilmakuplat saadaan pois ja kuvasta tulee tasainen. Kostuessaan kuva muuttuu kiiltäväksi kuin valokuvassa. Jos alle jää ilmaa, se näkyy kupruina kuvan pinnalla. Sokeripaperi on todella ohut eikä maistu miltään. Mielestäni se on todella huomaamaton, eikä häiritse syöntiä ollenkaan. 



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Tosi ihana kakku! Sokeripaperikuva on ihanan värikäs. Sellaisen käytöstä minulla ei olekaan kokemusta, mutta kivoja kakkuja sellaisella saa aikaan.. Sisus näyttää tosi herkulliselta, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Myyrä-kuvissa on kyllä aina ihanat värit! Nuo sokeripaperikuvat on helppoja käyttää, kunhan saa kaiken ilman alta pois. Niillä saa kivasti kakusta omanlaisensa. Meillä ollaan kovia myyrä-faneja. Myyrä on kyllä niin kiva :)

      Poista
  2. Hei! Mitenkähän tuo sokeripaperi toimii massakakun päällä? Mitä täytyy laittaa alle, että kuva kostuisi, mutta massa ei sulaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En yhtään osaa sanoa... itsellä ei ole kummoista kokemusta noista massoista. Mahtaiskohan ihan voi-sokerikreemi käydä?

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊