Tarun Taikakakut

torstai 14. toukokuuta 2015

Frozen-täytekakku (ø20cm, gluteeniton)

Moi!
Venla-tytön syntymäpäiväjuhliin lähti tämä pieni täytekakku ja pieni kinkkuvoileipäkakku. Tytön toiveena oli Frozen-kuva. Vohvelisen kuvan tilasin Ullan Unelmasta. Kuva laitetaan kerman päälle ja silitellään kädellä ilmakuplat pois alta. Mielestäni vohvelikuvat kestävät tosi kivasti pari päivää ja kakun voi peittää kuvulla. Jos kakussa on massakoristeita, sitä ei kannata peittää koska koristeet imevät itseensä kosteutta ja pehmenevät piloille.



Kakussa oli 3 munan ø20cm gluteeniton sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.
Pohjan päälle laitoin vadelmahilloa, runsaasti mustikoita ja vaniljarahkan.

Vaniljarahka:
2 dl kermaa
1 prk Valion vaniljarahka
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe.

 Kuva kakun sisällöstä.

Mukaan lähti lumihiutale-koristeita jotka laitettiin kakun päälle juuri ennen tarjoilua.


Kinkkuvoileipäkakun tein puolikkaana tästä ohjeesta.

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Kauniit kakut ja niin herkulliselta näyttää taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuo kinkkukakku on sellainen ikisuosikki, kun sitä kerran maistaa, haluaa aina lisää ;)

      Poista
  2. Onpa kaunis voileipäkakku! Kesällä pitää tehdä kyllä pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy! Tee ihmeessä, ne on aina niin hyviä :)

      Poista
  3. Frozen-kakku on niin kaunis :) Myös täällä vietettiin viikonloppuna Maisa-tytön synttäreitä Frozen teemalla. Ja sain kunnian tehdä teemaan sopivat kuppikakut <3 Tässä vielä linkkiä Instagramiin, josta löytyy myös kuva näistä kuppikakuista :)
    http://instagram.com/p/2x_dl5I7pW/?taken-by=minnagoesmagnolia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Frozen-elokuva ja siihen liittyvät jutut on kyllä mahdottoman suosittuja pikkutyttöjen keskuudessa! Hienot oli sinun kuppikakut, ihanasti niihin sopi se helmiäinen :)

      Poista
  4. Hei. Saanko kysyä paljonko veloitat jos sinulta tilataan 8 munan täytekakku? Siis paljonko otat "tekopalkkaa". :) Tarvikkeet tietysti erikseen.. T. Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Milla! :) Saa kysyä, mutta en valitettavasti halua antaa vastausta. Nämä raha-asiat on sellaisia, etten halua niistä täällä puhua. Mutta jos teet jollekin kakkua tilauksesta, muista laskea ainekset ja käyttämäsi aika ja vaiva niin, että saat jonkinmoisen palkan itsellesi. Ilmaiseksi ei kannata tehdä ja kuljetuksetkin kannattaa muistaa ettet omaan piikkiin kuljeta. Kaikki ihmiset eivät myöskään tajua kuinka paljon aineksiin voi mennä rahaa joten kannattaa jo etukäteen kertoa millaisista summista on kyse. Ei tule sitten yllätyksiä kenellekään. Leipomisen iloa sinulle :)

      Poista
  5. Vähän tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin ;) Käytitkö tähän pakastemustikoita? Jos, niin sulatitko ne vai jäisenä? Ajattelin TAAS napata täytteen ohjeen sinulta :) Niin ja värjäätkö kerman pastavärillä? Nimim. Aloitteleva leipuri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän aina pakastemustikoita ja laitoin/laitan aina ne tuohon hillon päälle jäisenä. Ei niitä kannata sulattaa, kun niistä tulee sitten aika vetisiä. Värjään aina pastaväreillä kaiken, en taida omistaakkaan kuin yhden tomuvärin ;D Ihan mahtavaa, että sua kiinnostaa mun ohjeet ja tykkäät niitä käyttää! Apua saa myös aina kysyä! :D

      Poista
  6. Hei! Tuosta kakkukuvasta kysyisin kokemuksia. Tilasin myös Ullanunelmasta ja mukana tuli ohjeistus, että laittaa kerman päälle vasta lähellä tarjoilua. Millaisia kokemuksia sulla on? Vettyykö kuva? Leikkautuuko hyvin? Voiko kuvan laittaa esim pelkän pohjan päälle? Kuvan alla ei siis olisi yhtään kermaa.. Reunoille sitten tulisi pursotukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Merja! Mä laitan vohveli- ja sokeripaperikuvat aina noin 4 tuntia ennen tarjoilua kakulle ja aina kermavaahdon päälle. Neljässä tunnissa kuva kostuu leikattavaksi ja siinä vaiheessa kuva on hyvän laatuinen. Edellisenä iltana laitettu voi olla jo mennyt liian märäksi. Silti olen saanut myös paljon palautetta, että kuva on pysynyt hyvänä monta päivää.
      Näin minä teen:
      Kuvan alle laitetaan tasainen kermakerros ja kun laskee kuvan kerman päälle, raapalla tms vetelee kuvan kerman pintaan niin ettei alle jäisi isoja ilmakuplia. MUTTA, se ero sokeripaperiin, että tässä kohtaa pidetään vohvelikuvan kanssa tauko (luin vohvelikuvan käyttöohjeista joskus) nyt kuvan annetaan rauhassa kostua ettei se repeä. Reunat nousee kippuralle ja kuva saattaa muutenkin rypistyä, mutta kuvaa ei saa mennä painelemaan tai pitelemään. Itse pursottelen reunat tässä kohtaa. Sitten kokeilen varovasti kipristyneitä reunoja josko niitä uskaltaisi jo painaa kakun pintaa päin. Kun kuva on kostunut se laskeutuu pienellä avustuksella nätisti alas ja sitten voi pursotella päälle reunapursotukset. Silti mulla joskus kuvat saattaa ihan keskeltäkin revetä mutta sormilla painelemalla olen saanut kaikki suht näteiksi.
      Toivottavasti sait apuja näistä selityksistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊