Tarun Taikakakut

perjantai 6. helmikuuta 2015

Mustikkajogurttikakku Frozen Elsa-kuvalla

Moi!
Tuli tehtyä siskon perheelle tälläinen kakku josta ei tiedä mihin kategoriaan sen laittaisi :) Aikaisemmin olen tehnyt vastaavan "naked cake:n" mansikasta, nyt kakku syntyi mustikasta. Kakku on periaatteessa ihan täytekakku paksulla hyydytetyllä täytteellä, mutta en halunnut pursotella täytettä ja kakkupohjaa piiloon. Siskontytöt tykkäävät kovasti Disneyn Frozen-elokuvan hahmoista niin laitoin Elsan kuvan kakkuun. 
Jos teen meille rahkaa, teen sitä usein mustikasta ja laitan joukkoon aina maustamatonta jogurttia. Siitä tulee ihanan pehmeää ja raikasta eikä se vaadi paljoa sokeria. Jos et halua tehdä kakkua, kokeile ihmeessä tuota täytettä ihan rahkana ilman liivatteita! 


Mustikkajogurttikakku 20cm

Pohja:

Täyte:
2 dl kermaa
200 g (2dl) maustamatonta jogurttia
125 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua
3-4 dl mustikkaa

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää rahka ja jogurtti. Kiehauta sitruunanmehu kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää seos ohuena nauhana vaahtoon. Lisää lopuksi jäiset (tai tuoreet) mustikat.

Kasaa kakku suoraan tarjottimelle irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen (näin). Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja tarjottimelle. Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin. Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reuna ja kalvot pois kakun ympäriltä. Vatkaa 1 dl kermaa ja sivele kakun päälle sitä kerros. Asettele keskelle koristeeksi kuva tai marjoja ja pursottele reunaan kermasta kranssi.

Ps. Maistele sokerin osalta täyte itsellesi sopivaksi.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Nuo "nakukakut" on kyllä ihan superkivan näkösiä!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! :D "nakukakut" on kyllä kivan erilaisia ja tuovat kahvipöytään vaihtelua ;D

      Poista
  2. Kaunis kakku <3 Mä sain just kummitytön synttärikakun jääkaappiin teleytymään. Koristelu on pakko tehdä vasta juhlapaikalla, että pysyvät ehjinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :) Toivottavasti kaikki onnistuu! Mukavaa juhlapäivää teille ja onnittelut sankarille :)

      Poista
  3. Onpas kivan ja raikkaan näköinen kakku! :) Itse en niin välitä marjaisista kakuista mutta mustikka ja suklaa (/kaakao) on kieltämättä todella toimiva yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru :) Hyvää tämä oli ja tosi herkullista ihan rahkanakin :)

      Poista
  4. Ihana kakku! Täyte kuulostaa hyvältä, täytyy testata. Mistä sait tuon frozen kakkukuvan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Ostin tuon kuvan Ullan Unelmasta :)

      Poista
  5. Kiitos kakusta ja herkuista! Hyvää oli! ;) Meillä toivotaan jo 6 v kaverisynttäreille Frozen kakkua! Pinterestistä löysin miljoona kuvaa tämän teeman ympäriltä! Ei muuta kuin suunnittelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olkaa hyvä! :) Frozen-teemalla varmasti löytyy paljon kaikkea! Tuo meidän Bambi-teema olikin sitten hankalampi... mutta onneksi itse pystyy paljon askartelemaan :D

      Poista
  6. Aivan ihana kakku, mua niin häirittee tuo naked-kakku termi, että mikä se sitten oikein on suomeksi :D. Nakukakku on kyllä hassu termi :D. Olen tehnyt muutaman ja kukkasilla koristeltunakin ihania. Taitavat olla tällä hetkellä aikas in maailmalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu! Mustakin tuo Nannen heittämä nakukakku oli aikas veikee termi! Käytetään sitä siis! ;D Muiden blogeissa on ollut kuvia häämessuilta niin sielläkin noita on näkynyt olevan. Taitavat olla muotia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊