Tarun Taikakakut

tiistai 20. tammikuuta 2015

Hempeät vaniljamarengit

Moikka!
Täällä valmistaudutaan vanhemman tyttären 3-vuotissyntymäpäiviin :) Kaikkea ihanaa tyttömäistä on askarreltu ja leivottu. Tein pieneksi makeaksi marenkeja maustettuna vaniljalla. 

Lähiaikoina blogiin on siis luvassa ihania herkkuja lisää! :D


Vaniljamarengit: (pellillinen)
2 valkuaista
100 g (1 dl) hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä) 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon vaniljasokeri. Paista marenkien koosta riippuen 120 asteessa 30-40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa. 

Minä jaoin vaahdon kahtia ja värjäsin toisen vaaleanpunaiseksi ja toisen keltaiseksi (sekoittelu kannattaa pitää minimissä). Paistoin näitä pieniä marenkeja 30 minuuttia ja tulivat siinä ajassa täysin kuiviksi. Jos haluat marengin jäävän sitkeäksi sisältä, tee isompia tai paista niitä vähemmän aikaa. 

Paljastettakoon, että tälläisiä kukkia tuli näperrettyä iso tarjotin täyteen! :D 

Kuva käytetystä tyllasta.

Terveisin Taru

24 kommenttia:

  1. Sitä on taas näperrelty ihania juttuja :D

    Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana pitkästä aikaa leipoa ja hössöttää :D

      Poista
  2. Aivan ihania! <3 :) Tekisi kyllä mieli maistaa nuita marenkeja!

    VastaaPoista
  3. Ihania <3 Voi kun saisikin näperrellä tuollaisia tyttömäisiä juttuja. Tyttö täyttää jo 14, eikä oikein enää tuollaisista piittaa. Snif.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Ihana noita on suunnitella ja toteuttaa :)
      Jos silti vaan teet hänelle jotain hempeää ja ihanaa? Ei varmaan ole pahoillaan ;D

      Poista
  4. Kiva nähdä kohta, mihin kukat päätyvät. Tuo petunia -silikonimuotti on muuten kiva. Sillä saa nopeasti näyttäviä kukkia aikaiseksi, itsellä samanlainen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malttaisi itsekään odottaa, että pääsen näyttämään teille leipomukseni! :D Enkä malta odottaa, että pääsen leipomaan! Tuo petunia-muotti on ihan ehdoton ja se olikin suosion vuoksi jossain vaiheessa loppu kaikista leivontatarvikekaupoista :)

      Poista
  5. Voi kääk miten ihania!! :) Millä tyllalla pursottelit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkuviikari :D En löytänyt mistään nettikaupasta kuvaa tyllasta vaikka kuinka hain. Kävin ottamassa sinulle kunnon kuvan ja lisäsin tähän postaukseen :)
      Tein samalla tyllalla jouluna pikkuleipiä ja kuvassa näkyy tylla:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/12/suklaaruusu-pikkuleivat-mokkakreemilla.html

      Poista
    2. Oi, kiitos :) Itseasiassa tuo tylla multa löytyykin... Nyt täytyy pähkäillä, jotta mitä sillä sitten tekisi :)

      Poista
  6. Voih, rakastan marenkeja...ihania koristeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa! Olisko ihania tuollaiset hempeät marenkitikkarit! Kaikkea olisi kyllä niin kiva tehdä ;D

      Poista
  7. Söpöset on! :) tuskin maltan odottaa juhlia ja tietty tarjoiluja! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Sama täällä! Tuskin maltan odottaa! ;D

      Poista
  8. Ihania söpöläisiä!!;) Miten sait pysyy nonparellit tuossa päällä? Onko kojemusta kiertoilmalla paistosta? Paljonko silloin kannattaa olla uunin lämpötila? Jos siis paistan useamman pellin kerralla? Kiitos jo etukäteen..:) T. Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla :) Nonparellit on laitettu ennen uunia. Olen rohkeasti ripsutellut nonparelleja marenkeihin ja kaikki kokeilemani ovat kestäneet uunin. Onneksi! ;D
      Kiertoilmauunista minulla ei ole kokemusta, mutta tarvetta olisi välillä ollut! ;) Muistaisin, että kiertoilmauunissa lämpötila saisi olla matalampi. Marenkeja paistaessa lämpötila saa normaaliuunissakin olla matalampikin. Olen paistanut niitä 100-140 asteen välillä. Esimerkiksi 100 asteessa paistettaessa marenki ei repeile eikä saa väriä. Siksi se onkin oiva lämpötila! Tein esimerkiksi marenkitikkarit siinä lämmössä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/mansikkamarenkitikkarit.html
      Voisit paistaa omasi tuossa 100 asteessa, näin saat kauniimmat marengit ja nonparellitkin kestää hyvin :)

      Poista
  9. Ihanan suloista ja hempeää. Kuin tehty pikkuiselle prinsessalle!;)

    VastaaPoista
  10. Onko sulla koskaan lässähtäny nää pikku marengit? Koitin tehdä näitä ja ne lässähti :( miksköhän? Johtuiko väriaineesta? En vatkannu tarpeeks vai mistä? Otin toisen ohjeen missä oli enempi sokeria ja lisäksi sitruunamehua ja etikkaa ja ne ei lässähtäneet. Saman verran molempia vatkailin suunnilleen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ole lässähtänyt, enkä yhtään osaa sanoa mistä tuollainen vois johtua... Mä olen tehnyt väriaineilla ja ilman, sitruunalla ja ilman. Sitruuna tai muu happo esim. etikka auttaa marengin kuivumisessa, ei sen pitäis muuten vaikuttaa ja kun marengin voi hyvin tehdä ilmankin. Tuo lässähtäminen on varmaan joku leivontajumalien metku ;D En meinaan keksi ollenkaan mistä sellainen vois johtua... onpas outoa!

      Poista
  11. En mäkään käsitä et miks ne lässähti :( kokeilen ens kerralla tätä ohjetta uusiks ;) ku noi pikku marengit on kyllä niin söpöjä ja hyviä!!!! :) täytyy vaikka tehdä niitä joululahjoiksi tjt ku ei itselle viitti niitä kokoajan tehdä ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊