Tarun Taikakakut

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Tähtitortut kinkku-tomaattitäytteellä

Moi!
Tein isälleni isänpäiväksi kahvipöytään tälläisiä suolaisia tähtitorttuja. Tälläisiä voikin sitten varioida vaikka millä tavalla. Varmasti teen näitä uudestaankin, tykkäsin näistä tosi paljon! Olivat todella maukkaita! :)


Tähtitortut kinkku-tomaattitäytteellä 20 kpl
10 voitaikinalevyä
1 kananmuna voiteluun

200 g ruohosipulituorejuustoa
8 siivua palvikinkkua
6 + 10 miniluumutomaattia
aurinkokuivattua tomaattia
1 dl juustoraastetta
mustaa pippuria

Ota voitaikinalevyt sulamaan paketin ohjeen mukaan. Pilko kinkku, tuoreet tomaatit ja mielesi mukainen määrä aurinkokuivattua tomaattia. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta pippurilla.
Leikkaa ja muotoile kaikki voitaikinalevyt tähtitortuiksi ja voitele sakarat munalla. Laita jokaisen tähden keskelle täytettä noin ruokalusikallinen ja keskelle koristeeksi puolikas miniluumutomaatti. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin ruskean värin.


Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Kiitos Taru - taas - hyvästä vinkistä! :D

    VastaaPoista
  2. Vau, huippu hyvä idea ja varmasti maukkaita. Pitää testata joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Näissä oli ihanasti makua, tuo aurinkokuivattu tomaatti ainakin on sellaista, että se antaa paljon makua. Testaa ihmeessä :)

      Poista
  3. Mahtava idea, näitä on pakko joku päivä testata!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Kokeileppa ihmeessä, ovat todella helppoja ja maukkaita. Aineksia voi helpolla vaihtaa oman maun mukaan :)

      Poista
    2. Nää oli ihan superhyviä, kiitos ihanasta ohjeesta!!!! ♥

      Poista
    3. Ole hyvä ♥ Hienoa, että maistui! :)
      Itse tykkäsin näistä tosi paljon. Pitää testata vielä toisenlaisella täytteellä :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Tuo tomaatin puolikas on tuossa ehdoton koriste :)

      Poista
  5. Melko pro idea, eipä oo tullut mieleen tehdä noin. :) Mulla tulee valinnan vaikeus pojan 4v synttäreiden suolaisten tarjottavien kanssa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Ensin ajattelin jotain pasteija-tyylistä täytettä tuohon, mutta kun olen tykännyt suolaisissa piirakoissakin käyttää tuorejuustoja niin ajattelin kokeilla toimisiko ne tässäkin. Toimi, aivan mahtavan makuista oli! :D

      Poista
  6. Ihania! :) En yleensä paljon välitä perinteisistä joulutortuista, mutta suolaisena maistuvat kyllä. Tein viime Jouluna tällaisia fetajuustotäytteellä, erilaista, mutta maukasta http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/12/fetajuustotaytteiset-joulutortut.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muistanut ollenkaan noita sun torttuja! Onhan tuosta silti kohta vuosi aikaa ;) Ihanan näköisiä kyllä ja seesaminsiemenet ovat kivoja koristeita. Mä seikkailin netissä esim. Myllyn paras-sivustolla ja siellä oli kaikenlaisia suolaisia leivonnaisia voitaikinasta ja siellä tämän ajatuksen sain. Varmaan jossain takaraivossa oli samalla muisto noista sunkin tortuista ;D

      Poista
  7. tykkääkö lapset näistä? aattelin jos tekisin iltapäiväkerhoon missä lapset ovat 7-8v. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kahvipöydässä useampi lapsi, mutta en muista yhdenkään näitä maistaneen, kaikki ottivat voileipää... Nämä olivat tuon aurinkokuivatun tomaatin takia hieman suolaisia ja vahvan makuisia joten jos lapsille teet niin laita vaan mietoja aineksia. Tuoretta tomaattia näihinkin laitoin paloina ja se sopi sinne hyvin. Kinkku on myös sellainen josta lapset tykkää :)

      Poista
  8. Ihana idea! :) Onko sinulla kokemusta josko näitä uskaltaisi pakastaa eli säilyykö maku hyvänä pakastamisen jälkeen? Ajattelin jos voisi tehdä etukäteen ennen juhlia näitä pakkaseen valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) En ole pakastanut näitä, mutta sen tiedän että paistetun voitaikinan voi pakastaa. Jättäisin ehkä itse tuon tomaatin sitten pois. Nämä ovat silti todella nopeita tehdä jos haluat harkita vielä pakastamista ;)

      Poista
  9. Kiitti paljon vastauksesta. Juu, päätin tekeväni sittenkin ennen kekkereitä kun ohjeesi oli mukavan helppo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä näin on parasta :) Mukavaa ja herkullista juhlaa teille! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊