Tarun Taikakakut

tiistai 18. marraskuuta 2014

Suklaaruusu-pikkuleivät

Moikka!
Tälläisiä ihania pikkuleipiä näin Leenalla ja halusinkin heti näitä kokeilla. Ohje siis Leena-muorilta täältä ja kopioin sen myös tähän postaukseen. Varsin yksinkertaisia ja helppoja pikkuleipiä ja aivan ihanan makuisia! Taiteilijan kädenjälki näkyy näissä muuten yllättävän selvästi! Useampia olen nähnyt ja kaikki ovat olleet aivan erilaisia! ;D 


SUKLAARUUSUT
(n.50-60kpl) 

250 g voita
125 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
12,5 g kaakaojauhetta 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (15-20 min). Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakao. Lisää siivilän läpi vaahtoon sekoittaen käsin varovasti. Pursota heti tähtityllalla ruusun malliseksi ja paista uunin yläosassa 180 asteessa 8-10 minuuttia.
Jäähdytä ja pursota suklaasilmä.

Vinkki! Älä laita pursotuspussiin kaikkea taikinaa kerralla, näin ruusut on helpompi pursottaa!

Suklaasilmiin menee noin 3 riviä tummaa suklaata.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Nämä on niin ihania, että kuola alkoi heti valua. ;) Se on kiva, kun taiteilijan kädenjälki näkyy. Kauniita ovat! Minkälaisella tyllalla teit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset sinulle ohjeesta :) Tein nämä städterin 14mm tyllalla (http://leipurinputiikki.fi/index.php/pursotusvalineet/tahti-tylla-6-terainen-14mm-stadter.html) joka vastaa Wiltonin 1M-tyllaa. Ensi kerralla tekisin ehkä pienemmällä tyllalla. Yleisön pyynnöstä ajattelin kokeilla näitä seuraavaksi täytettynä mokkakreemillä. Varmasti on aivan ihania niinkin! :D Pitää vaan tehdä näistä pienempiä, ettei tule ihan mahdotonta annoskokoa.

      Poista
    2. Namskis!! Mistä ihmeestä olet muuten löytänyt noin ihania kakkupapereita? :o

      Poista
    3. On ihan unohtunut vastata tähän! Nuo kakkupaperit on löytynyt sellaisesta halppiskaupasta kuin Hintakaari. Varmaan löytyisi muistakin vastaavista kaupoista. Mulla oli niitä joskus arvontavoittonakin blogissa, kun porukka niin niistä tykkäs :) Ovat kyllä hauskoja! Alle laitan linkin arvontaan jossa pääset näkemään kuvan paketeista:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/10/100-000-kayntia-ja-ensimmainen-arvonta.html
      Näyttävät olevan La Cucina-merkkisiä :)

      Poista
  2. Ovatpa ne kauniita, jouluksi näitä voisi itsekin tehdä, reseptiä odotellessa!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :) Kokeile ihmeessä! Ovat tosi helppoja tehdä ja pysyivät hyvinä monen monta päivää ;)

      Poista
    2. Aloin vaan miettimään, että näistähän saisi aika helposti myös kesäisiin juhliin sopivan version. Ylioppilasjuhlia aattelin siten, että jättäis ton kaakaojauheen pois, laittais tilalle vaikka vaniljasokeria ja tohon keskelle ensin tummaa suklaata sitten päälle valkoista suklaata niin, että tummaa näkyisin yhdeltä laidalta. Siihenhän muodostuisi sitten se ylioppilaslakki lipalla. Olis uusi, erilainen versio perinteisistä ylioppilaista. Mitäs tuumaat ideasta?

      Poista
    3. Siinä olisi sitten ylioppilaslakki ruusun keskellä ;) Vois siihen laittaa sen helmenkin lippaan. Kiva idea!

      Poista
  3. Todella kauniita! Mulla on ollut vähän erilainen ohje käytössä...http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/05/suklaaruusuja-pikkuleipia, vaan kuten Leenallekin kommentoin, pitää kokeilla tällä ohjeella nyt kun teen toisottavasti joulun alla pikkuleipiä. Olen joskus koristellut näitä niinkin että suklaanokareen päälle olen laittanut esim daimrakeen tai suklaarusinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kävinkin silloin katsomassa sun suklaaruusut, kun Leenalle kommentoit ja sain silloinkin sulta hyviä vinkkejä matkaan. Ajattelin seuraavaksi tehdä pieniä (kuten sulla) ja täyttää ne mokkakreemillä (kahden pikkuleivän väliin siis kreemiä). Varmasti ovat näinkin ihanan makuisia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊