Tarun Taikakakut

torstai 20. marraskuuta 2014

Funfetti minikuppikakut

Heips!
Meillä on vähän hassusti tyttöjen nimpparit, väliä on vain viikko... Halusin silti leipoa molemmille erikseen jotain pientä. Elikkäs näistä kuppikakuista alkaa toisen tyttären nimppari-leivonnaiset jotka ovat myös kaikki pieniä ja lapsille suunniteltuja. Nonparelli linjalla jatketaan eli tein minikokoisena ns. funfetti-kuppikakkuja. Funfetti sanaa käytetään, kun leivonnaisen, kakun tai kuppikakun taikina sisältää nonparelleja tai strösseleitä.
Nämä ovat miedon makeita ja taikinassa oleva strösseli on kivan rapsakkaa. Yritin tehdä näistä sellaisia, että lapset tykkäävät ja melko kivoja näistä tulikin :)


Funfetti minikuppikakut n.30 kpl
2 munaa
1½ dl sokeria 
50 g sulatettua voita 
1 dl kermaa/maitoa 
3 dl vehnäjauhoja 
1½ tl soodaa 
1½ tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljaesanssia 
½ dl strösseleitä 


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, kermaa ja sulaa voita vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi strösseli. Laita kuppikakkuvuokia muffinssipeltiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Jos teet normaalikokoisia kuppikakkuja, paista niitä kauemmin.

Kuppikakun ohje on kopiotu Dorolta täältä, olen vain vaihtanut suklaahiput noihin strösseleihin. Alla oleva kuorrutteen ohje on omani. 

Vaniljakreemi 
100 g voita huoneenlämpöisenä 
3 dl tomusokeria 
1 rkl vaniljasokeria 

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes voi-sokerivaahto on kunnolla vaaleaa ja ilmavaa. Pursottele kuppikakkujen päälle.
Tämä riittää 30 minikuppikakkuun.



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Ihana idea! Varmasti lasten mieleen... ja miksei aikuistenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka :) Taitaa olla amerikkalaisten keksintö tämäkin, ainakin juuri amerikkalaisilla blogeilla näitä oli. Lapset kyllä tykkää ;D

      Poista
  2. Hauska idea! Eipä ole tullutkaan mieleen että taikinaankin voisi käyttää strösseleitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju :) Lähes kaikki strösselit taitaa taikinaan sopia ja olenkin tehnyt muutamia paistotestejä esim. marenkien päällä ja kivasti kestävät uunin. Ajan kanssa rapeus näistä hävisi, kun kuppikakujen kosteus pehmensi strösselit. Silti näkyvät syödessä kivoina väripisteinä kuppikakussa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊