Tarun Taikakakut

tiistai 21. lokakuuta 2014

Mokkaruudut / kahvipiirakka (pellillinen)

Heips!
Leena-muori teki ihanan näköisiä mokkaruutuja ja samana iltana innostuin niitä kokeilemaan, kun oli kastamista loihdittava vieraille. Leenan vinkistä suurensin kuorrutteen määrää. Tuo minunkin tekemä määrä oli aika vaikea saada riittämään koko piirakkaan, mutta mielestäni sitä ei enempää tarvitse ollakkaan. Koristeeksi sulatin 3 palaa maitosuklaata jolla tein raitoja piirakan pintaan, lopuksi vielä ripsuttelin päälle suklaahiutaleita. Ohjeen kopsasin tuonne alemmas (kuorrutteen määrän korjasin niin kuin minä sen tein) ja se löytyy myös Leenan blogista täältä. Kiitokset Leenalle ohjeesta! Tämä oli hyvää piirakkaa aikuiseen makuun, lapset sanoivat, että se on väkevää ;D




MOKKARUUDUT

Pohja:
300 g voita
300 g sokeria 
4 munaa 
6 dl vehnäjauhoja 
2 1/2 tl leivinjauhetta 
1 dl pikakahvijauhetta 
2 1/2 tl vanilijasokeria 
3/4 dl maitoa tai kermaa 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikakahvijauhetta hienommaksi (esim. kaulimella leivinpaperin välissä) isot palat maistuvat kitkerältä. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito/kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys. Jäähdytä pohja. 

Kuorrute:
300 g tomusokeria 
noin 8 rkl hyvin vahvaa kahvia

koristeluun suklaata, strösseleitä, kahvipapumakeisia tms.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Voi kun herkullisen näköisiä nämäkin, slurps!! Ihanan muhkea pohja ja suklaaraidat ja -hiput nätti, simppeli koriste. Katselin näitä jo Leena-muorin blogissa ja ovat juuri sen näköisiä, että tekisi mieli napata palanen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! ;) Tämä piirakka parani ajan kanssa, kun maut saivat tasaantua! Tuo pikakahvijauhe kannattaa hiertää kunnolla jauheeksi, liian isot palaset saattavat maistui kitkerältä.

      Poista
  2. Ihanan herkullisen näköset ♥

    VastaaPoista
  3. Kivat koristelut sulla! Just sopivat. :) Hih, meillä tämä ja vastaava kakku on lasten yksi suurimmista herkuista. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Koristelu tuli jotenkin vahingossa. Piti kyllä tehdä samanlainen kuin sulla, mutta sit aloinkin huiskimaan noita raitoja miten sattuu ;D Siskon tyttö 5v söi palasestaan pelkät päälliset ja sanoi pohjan olevan väkevää (hih!) Meidän tytön mielestä koko piirakka oli väkevää :D

      Poista
  4. Ihanaa herkkua, kahvikissa kehrää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa ihmeessä sitten! Tässä piirakassa oli kahvi oikeasti pääosassa ja se maistui :)

      Poista
  5. Minäkin tätä Leena-muorilla ihastelin :) Kyllähän tätä on "pakko" leipoa!
    PS. Nyt mulla on SE tylla... nyt vaan pitäisi päästä kakun tekoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli helppo ohje ja kivaa vaihtelua leipomuksiin, kun kaikkea on kiva kokeilla ;) Hyvää ja pehmoista herkkua!
      Nyt sitten harjoittelemaan vaikka pienelle koekakulle ;)

      Poista
  6. Tosi ihanan näköisiä palasia.... minä voisin vaikka olla pikkuisten syöjien kanssa samaa mieltä....olen joskus aikoinaan saanut kylässä kahvikkakua missä oli pikakahvijauhetta käytetty aika runsaalla kädellä ja se maistui kitkerälle....siitä jäi jotenkin kammo.... olen Leenalla ihastellut useammankin kerran kahvikakkua ja tätä samaista piirakkaa, vaan en ole vielä rohjennut kokeilla. Toki kokeilen....vaikka pienemmälläkin pikakahvijauhemäärällä ja jos oikein yrittäs itteensä hämätä niin liuotan kahvijauheen tuohon nesteeseen. Samaa mieltä muiden kanssa....näissä on kaunis simppeli koristelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Kyllä tuo pikakahvi kannattaa jauhaa ihan hienoksi vaikka uunikin sitä osittain pehmensi. Ja voisihan tuon maidon kiehauttaa ja sulattaa pikakahvin siihen! Se varmaan toimisi :)

      Poista
  7. Vaikuttaa ihanilta! Vaikken kuumasta kahvista hirveästi välitäkään niin kaikki kahvileivonnaiset kumma kyllä maistuvat vähän liiankin hyvin ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊