Tarun Taikakakut

torstai 2. lokakuuta 2014

Minni Hiiri-täytekakku superminttutäytteellä

Heips!
Veljeni tytär täytti eilen 4-vuotta ja juhlia vietettiin jo viikonloppuna. Pääsin taas toteuttamaan pienen sankarin kakkutoiveita :) Teemaksi haluttiin Minni Hiiri ja Aino valitsi itselleen mieluisen Minni-kuvan kakkuun. Äitinsä kanssa suunniteltiin kakku ja toiveena oli (super)minttusuklaatäyte. Tein kakkuun 22x32cm kaakaoisen (6 reilua rkl) sokerikakkupohjan 9 munasta, pohjan kostutin Frezzan Vanilla-kahvijuomalla jota meni 1½ pulloa. Täytteeksi tuli minttusuklaatäyte 1½ kertaisena. Pursotuksiin meni mansikkatomusokerilla maustettua vaaleanpunaiseksi värjättyä vispikermaa 6-7 dl ja kaakaolla ja tomusokerilla (yhtä desilitraa kohden kermaa laitetaan aina 1 rkl kumpaakin) maustettua vispikermaa 3 dl. Koristeeksi vielä vaaleanpunaista värisokeria ja muutama sokerimassakukka ja -lehti. Tuli kyllä ihanan tyttömäinen kakku :)

♥ Onnea Aino! ♥




Täytteen raikas maku ja ihana vihreä väri tulee vihreästä minttulikööristä. Väriä voi halutessaan korostaa vielä vihreällä elintarvikevärillä. Täytteeseen rouhitaan ihanaa Maraboun minttukrokanttisuklaata joukkoon joka antaa ihanan rapsakkaa suutuntumaa pehmeään täytteeseen. Kyllä oli hyvää kakkua!!! ;D

Vohvelikuvan käytöstä: Pursottelin kakun noin 6 tuntia ennen syöntihetkeä ja asensin kuvan suoraan kermalle. Kuva kannattaa heti silitellä kädellä kunnolla kermaan, että ilmakuplat saadaan pois alta ja sen jälkeen antaa sen olla hetken. Kuvissa näkee miten tuo vohvelikuva aluksi kipristelee, kun se alkaa kostumaan. Siihen ei kannata koskea heti ettei se mene rikki. Annoin kuvan pehmetä sen aikaa kun tein suurimman osan pursotuksista. Sen jälkeen ihan hellästi painelin kuvan reunoja alas sormilla ja pursottelin siihen kermat. Kuva ei mennyt miksikään, eikä repeillyt vaan pysyi hyvänä. Kuva pysyy kermankin päällä hyvänä pari päivää.

Tein myös Minni-popseja joihin ohje löytyy täältä.

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Olet kyllä mielettömän taitava ja mulla taitaa olla samanlainen "kakkumaku" kanssasi, koska ohjeesi kuulostavat aina todella herkulta. Hyvä blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi ihanasta kommentistasi :) Kakkumaku on kyllä kehittynyt tässä vuosien aikana melko laajaksi ;D

      Poista
  2. Nämä oli kyllä suloisen herkullisia!! Onnistut aina yli odotusten toteuttamaan meidän toiveet ;D Kiitos, kiitos ja vielä kerran KIITOS! T:Aino ja muut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaa hyvät! ♥ Ilo oli taas minun puolellani, ihanaa kun pääsen leipomaan ja kokeilemaan taitojani :D Kakkua oli niin ihana tehdä! Popsit olikin sitten vähän kinkkisempiä tapauksia ;D

      Poista
  3. Onpas ihana kakku sekä söpöt popsit :). Kyllä päivänsankarin kelpasi juhlia 4-vuotissynttäreitä näiden herkkujen kanssa. Kakun täyte kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili :) Tuo täyte on tosi hyvää ja mukavaa vaihtelua perustäytekakulle. Tuon täytteen kaveriksi kuuluu ehdottomasti suklainen pohja ja kahvin makuinen kostuke, ne jotenkin korostavat ja tukevat tuota täytettä. Suklaakermapursotukset ovat sitten vielä piste i:n päälle ;)

      Poista
  4. Ihan mielettömän ihana kakku, sun purostukset on kyllä ihan superkauniita. Olen jo pitkään ajatellut hiukan treenaavani, mutta en tiedä mihin tämä kaikki aika oikein menee. No ehkä sitten eläkkeellä ;) Mukavaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Aika on kyllä kovin katoavaista. Minullakin kun on pieni 4kk tyttövauva ja 3v tyttö niin kädet on kyllä täynnä ja päivät vilistävät nopsaan... aikaa löytyy silti aina leipomiseen ja lapset onneksi voi ottaa siihen mukaan ;) Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  5. Kaunis ja varmasti hyvää! Toi täyte kuullostaa superherkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nina :) Tuo täyte on ihanaa niin täytekakussa kuin juustokakkunakin, suosittelen kokeilemaan kumpaa vaan!
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/02/superminttujuustokakku-26cm.html

      Poista
    2. Hieno! Millä pursottimella tulee noin upeaa jälkeä?

      Poista
    3. Kiitos! Mulla on tuossa 4 erilaista tyllaa käytössä. Koritylla (tiheä raita), lehtitylla (röyhelö), 14mm tähtitylla (kakun reunassa), pieni tähtitylla (Minnin kuvan ympärillä).

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊