Tarun Taikakakut

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Minni Hiiri-mansikka-Cake popsit

Hei!
Veljen tyttären synttäreille tein tälläisiä Minni hiiri-cake popseja. Nämä olivat melko työläitä, enkä usko, että ihan heti teen uudestaan näin monimutkaisia popseja. Massa on helppo, pallot on helppoja tehdä, korvat oli helppo liimata, mutta tuo päällystäminen oli aivan hurjaa touhua... koska korvina olevat candy melts-napit alkoivat heti sulamaan kun ne dippasi sulaan suklaaseen! Korvat lerpsahteli ja osasta suli kärjet pois. Vaikka kuinka nopsaan näitä uitti suklaassa niin joka kolmannella korvat kärsivät ja kiireessä kärsi siis myös lopputulos.


Minni Hiiri-mansikka-Cake popsit 40 kpl
4 pkt Strawberry cheesecake Dops-keksejä
10 kpl kaurakeksejä 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 rkl vaniljasokeria 
3 rkl mansikkatomusokeria 

Kuorrutus ja korvat: 
2 pss mustia Candy meltsejä 
100 g taloussuklaata 

Tutustu ensimmäisenä cake popsien teko-ohjeisiin täällä

Murskaa tehosekoittimessa yksi keksipaketti kerrallaan ja kaada murska kulhoon. Mittaa joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele 40 lihapullan kokoista palloa tarjottimelle leivinpaperin päälle. Nosta jääkaappiin kovettumaan. 

Tällä välin laske 80 candy melts nappia hiirien korviksi ja isoa tyllaa apuna käyttäen napsaise jokaisesta 80:stä napista pala pois, jotta napit sopivat palloihin hiiren korviksi. 

Ota kovettuneet pallot jääkaapista. Sulata noin 8 candy melts nappia kahvikupin pohjalla mikrossa. Dippaa tikut tässä ja paina tikku jokaiseen palleroon. Liimaa samalla tavalla jokaiseen palloon korvat. Laita jääkaappiin kovettumaan. 

Sulata loput napit ja tumma suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Älä anna veden kiehua. Candy melts-massa jää tosi paksuksi jos sen sulattaa liian kuumassa lämmössä (kokemusta on...). Itse tein niin, että heti kun vesi helmeili kattilassa väänsin lämmöt minimiin eli ykköselle. Näin massa pysyy sopivan ohuena ja siinä on helppo dipata popsit. Laita heti dippauksen jälkeen korvien eteen sydännonparellit rusetiksi. Laita popsit jääkaappiin kovettumaan. Säilytä kylmässä. 

Tässä kuvassa näkyy hyvin miten oikealla eturivissä olevasta hiiripopsista on korvasta sulanut osa pois. 

Popsien kaveriksi meni Minni Hiiri-täytekakku

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Voi mitä söpöjä cake popseja! Hauskoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Hauskoja olivat ainakin syödä, tekeminen oli pikkuisen hankalampaa ;D

      Poista
  2. Huh huh, on sulla ollut aika homma näiden tekemisessä ;) Mutta hienoja tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Joo oli melkoista näpräilyä ja kikkailua :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊