Tarun Taikakakut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Omenaviinerit

Heippa!
Tällä viikolla on tullut leivottua kaikenlaista pakkaseen, niin omaan kuin muidenkin ;) Mm. masaliisaa, banaanikahvikakkua ja kaneli-omenakahvikakkua. Joku päivä löysin pakastimesta voitaikinalevyjä joista tein aivan ihania omenaviinereitä! Ihanasti sopi yhteen kirpsakka sose ja makea vaniljakreemi, nam! :D



Jaoin levyt kolmeen osaan, pursotin päälle itsetekemää omena-karviaissosetta ja vaniljakreemiä, lopuksi päälle ripottelin kanelia ja raesokeria. Sitten paistoin niitä 225 asteessa 14 minuuttia.

Banaanikahvikakku keväisellä kuorrutteella. Ohje kakkuun löytyy täältä.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Hyviltä vaikuttaa viinerit.:) Meilläkin olisi vielä pakastimessa paketti voitaikinalevyjä joululta. Jotain pitäisi kehitellä ja tällaiset pikaviinerit on kyllä hyvä vaihtoehto.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mullakin oli joululta asti unohtuneet nuo levyt... pakkohan ne oli jo pois käyttää ja tuota sosetta oli mukavasti jääkaapissa kahvikakkujen jäljiltä. Noita levyjä on silti kiva pitää pakkasessa vieraidenkin varalta niin saa nopsasti tehtyä uunituoreet viinerit kahvipöytään :)

      Poista
  2. Tuo omena-karviaissose kuulostaa hyvältä! Nam. Ja maukkaan näköisiä ovat nuo valmiit viinerit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Laitoin omenasoseeseen karviaista ihan vähän ja siitä tuli ihana maku, karviainen korostaa kivasti omenan makua. Nuo viinerit oli hyviä :)

      Poista
  3. Herkulliselta kuulostaa ja näyttää. Itselläkin vielä pakkasessa paketti voitaikinalevyjä. On jäänyt joulun aikaan sinne, joten täytyisi ne nyt käyttää pois. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu :) Voitaikinasta saa kyllä vaikka mitä ihania herkkuja tehtyä! Omia lemppareita on hyrrät ja juustotaskut, eli suolaiset herkut ;)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/07/juustotaskut.html

      Poista
  4. Ihanaa, makeaa ja kirpeää yhdessä :) Mäkin leivoin jokin aika sitten vaniljakreemistä ja omenoista, sopivat todella hyvin yhteen! Päivittelen blogiinkin kunhan kerkiän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Itse tykkäsin juuri tuosta yhdistelmästä, kun haukkasi molempia täytteitä yhtäaikaa, yhdistelmä oli ihana ;D Jään odottelemaan mielenkiinnolla sun päivitystä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊