Tarun Taikakakut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Vadelmajuustokakku karhunvadelmilla (20cm)

Moi!
Tein viikonloppuna pikkujouluihin tämän raikkaan vadelmajuustokakun. Tällä kertaa ohje on 20cm vuokaan eli ehkä noin 10:lle aikuiselle. Vadelmien käytössä kannattaa muistaa, että jos ostat kaupasta ulkomaisia vadelmia, niitä täytyy keittää pari minuuttia. Ja ennen täytteeseen lisäämistä keitetty sose täytyy jäähdyttää vähintään huoneenlämpöiseksi. Jos tämä asia oli jollekin uusi, voi asiasta lukea lisää Eviran sivuilta. Kotimaisen vadelman voit suoraan soseuttaa ja lisätä heti kakkuun. Laitoin tähän kakkuun 1 dl sokeria ja kakku oli raikas, jos olet makeamman perään kannattaa laittaa 1 ½ dl sokeria. Maistele täyte oman makusi mukaiseksi :)



Vadelmajuustokakku 20cm vuokaan

Pohja:
120-140 g kaurakeksejä
60 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Valion vaniljarahkaa
1-1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vadelmaa soseena
½ dl vettä
7-8 liivatelehteä

Kiille:
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Koristeeksi karhunvadelmia ja kiille. Pursotukseen riittää noin 1 dl kermaa.

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään runsaaseen veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja vadelmasose. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kiille keitetään pakkauksen ohjeen mukaan.

Katso juustokakun tekovinkkejä tästä linkistä.




Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. oijoi, on varmasti hyvää! Itse ainakin tykkään tuollaisesta vähemmän makeasta. Niin ja tietty kaikista suklaajutuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää oli :) Minä teen usein rahkastakin hieman hapanta mielummin kuin makeaa. Tiedän, että jotkut tykkäävät makeammasta niin siksi laitoin tuohon ohjeeseen sokerimäärän noin. Jokainen päättäköön sitten mikä on itselle paras :)

      Poista
  2. Ihania kakkureseptejä sinulla täällä taas! =) Hyvää joulua tännekin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkumonsteri! Hyvää ja rauhallista joulua teillekin :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku...vadelmafani kun olen. Onneksi kotimaisia vadelmia on kevään herkkuihin vaikka millä mitalla pakastimessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi. Sama täällä. vadelmia on jemmattu kunnolla, kuten muitakin marjoja :) Olen jo ajatuksen kanssa niitä käyttänyt vaikka kovasi tekisi mieli vain jemmailla kuin kultaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊