Tarun Taikakakut

maanantai 26. elokuuta 2013

Omenaviinerit

Moikka!
Omenaherkut jatkuu :) Helpot omenaviinerit saat nopeasti valmiista voitaikinasta. Ota ensimmäisenä voitaikinalevyt sulamaan. Vatkaa sitten vaniljakreemi, johon riittää 1/2 dl vaniljakreemijauhetta ja 1,5 dl vettä. Vatkataan keskinopeudella noin 5 minuuttia. Jaa taikinalevyt kahteen tai kolmeen osaan, voitele reunat ja jaa kreemiä kaikkiin tasaisesti. Painele kreemiin omenalohkoja ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nämä ovat parhaita hieman lämpiminä! :)

Päälle voit valutella tomusokeri-vesi-seosta.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Täällähän on paljon ihania omenareseptejä. =) Tykkään hirveästi käyttää omenoita leivonnassa, joten pitääpä testata jotain näistä resepteistä. Vaikea valita... Tuo kuivakakku vois olla tosi hauska. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Tänään tein taas kahta erilaista omenareseptiä ja nyt alkaa pikkuhiljaa tuntumaan, että enempää en tee... ;D Tuo kuivakakku on hyvä, suosittelen, mutta myös lisää on tulossa! :)

      Poista
  2. Oi joi... näyttääpä hyvältä! Tälläisiä viinereitä tulee aina silloin tällöin tehtyä, niin helppoa ja herkkua =)

    VastaaPoista
  3. Nämä menee kokeiluun! :) Nyt pitää olla nopeaa ja helppoa, jotta tosiaan nuo yllätysvieraatkin saavat jotain pullaa. Ihanan helppo resepti ja näyttää hyvältä! Kävin taas lainaamassa suklaakerma reseptiäsi viikonloppuna ja siitä tulee joka kerta niin tasainen ja hyvä pursotettava. Kiitos siitäkin reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Mukavaa, että poikkesit kommentoimaan :) Aivan mahtavaa jos suklaakerma on toiminut!! :D Se onkin ihanaa ja siinä pääsee laktoosittomatkin herkuttelemaan pehmeällä suklaan maulla. Ole hyvä :D

      Poista
  4. Ihanan herkullisen näköisiä ja mikä parasta ne valmistuvat varmasti aika nopsaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä olivat vielä lämpiminä parhaita, joten ei mene jäähdyttelyynkään aikaa ;)

      Poista
  5. Ihania ovat....olen myös vastaavia tehnyt milloin milläkin päällyksellä. Myös suolaisia herkkuja vastaavasti tulee valmis voitaikinstakin tehtyä....viimeksi laitoin päälle savukalaa, fetaa, mausteita, kirsikkkatomaatinpaloja ja juustoraastetta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Voitaikina on kyllä monipuolista. Täytteetkin voi makunsa mukaan paistaa taikinan kanssa tai lisätä jälkikäteen. Savukalatahna sopii niin hyvin voitaikinan kanssa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊