Tarun Taikakakut

maanantai 27. toukokuuta 2013

Mutakakku Daimkermalla

Moi!
Lupasin julkaista tähän kakkuun ohjeen täällä blogissa. Tämä on minun mielestä ihan maailman paras mutakakku! ;D Ohje on alunperin Leivotaan-lehdestä. Ohjeen tekijä on kondiittori Mia Öhrn. Mia on julkaissut monta leivonta-aiheista kirjaakin, esimerkiksi Mutakakut 2003 ja Uudet Suklaaherkut 2010. Tämä kakku löytyy kirjasta Uudet Suklaaherkut.
Mialla on myös blogi täällä!

Tässä minun tekemä versio kakusta.

Daim-kermalla päällystetty mutakakku
Valmista pehmeä suklaakakku mieluiten päivää aikaisemmin, jäähdytä kylmässä yön yli ja päällystä kermavaahdolla juuri ennen tarjoilua.

Kakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

1. Voitele kunnolla pyöreä 22-24cm irtopohjavuoka.
2. Aloita sulattamalla voi kulhossa mikrossa. Paloittele suklaa pieniksi ja lisää lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hieman.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti ja lisää joukkoon suklaaseos.
4. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja sekoita nämä taikinaan.
5. Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakku jää raa'aksi ja taikina "heiluu" vuoassa, mutta se kuuluu asiaan). Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.

Daim-kermavaahto:
2 ½ dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (á 56g) Daim-suklaata

1. Irrota kakku vuoasta. Kun kakkuvuoka on voideltu kunnolla niin rasvainen kakku liukuu suht kivasti pois metalliselta pinnalta, kun työnnät kakun lautaselle (älä vaan käytä vuoassa leivinpaperia tms! Paperi jää kiinni pehmeään kakkuun) Voit myös isolla veitsellä irrottaa pohjan vuoasta varovasti naarmuttamatta vuokaa.
2. Vaahdota kerma ja lisää samalla joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri.
3. Murskaa/rouhi daim-suklaat ja laita siitä 2/3 kerman joukkoon ja säästä loput koristeeksi.


Tämä kuva on skannattu Leivotaan-lehdestä, eli pala on Mian leipomasta kakusta. Tästä näette kuinka ihana kakku on sisältä :)

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköinen kakku :). Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kiinnostuksesta, laitan asian harkintaan :)

      Poista
  2. Tiedätkö, että laihiksella olo on vaikeaa ilman tällaisten herkkujen esittelyä ;) Sekin on vaikeaa, että on tottunut leipomaan herkkuja n. kerran viikossa ja nyt ei viitsi, ettei tule itselleen houkutuksia. Ei taida olla olemassa sokeritonta, vähärasvaista herkkua, jossa olisi vielä vähän hiilareitakin? 0:) nim. "pakko testata tätä ohjetta" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihan sairaan hyvää, enkä yhtään liiottele! ;D Olen tehnyt näitä vaikka kuinka monta. Muutaman kakun jälkeen sain kopsata lehdestä ohjeen ja tulostinkin niitä ainakin kymmenen ja nekin kaikki on mennyt :D että perään on kyselty! Tämä vaan on kovin kaloripitoista... jos yhden palan vaan maistat??? ;)

      Poista
  3. Tämä on kyllä kiva ohje, täytyy ensi kerralla tehdä tosiaan tuo daim-kerma tuohon mutakakun päälle, sillä rakastan daimia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daim maistuu tässä kivasti ja tuo suklaakerma on ihanaa! Olen kakkujakin pursotellut tuolla kermalla :) Suosittelen!

      Poista
  4. Hei Taru, ihanan kuuloinen ohje mutta onkohan tuossa Daim-kermassa kaakaojauhetta ja tomusokeria tarkoitus laittaa 1 1/2 rkl? Tuntuu kovin makealle jos laittais 1 1/2 dl tomusokeria ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Anonyymi! Kiitos kommentistasi :) Aivan mahtavaa, että huomasit asian ja ilmoitit siitä! En tiedä mikä näppäilyvirhe on mahtanut tuossakin tulla... toivottavasti kukaan ei ole tehnyt kakkua aikaisemmalla ohjeella, olisi varmasti ollut aivan hirveää tököttiä se kerma... :/ Ja ihan kamalaa on se, että ohje on ollut täällä yli 3 kuukautta virheellisenä!
      Nyt resepti on korjattu, huh... :D Kiitos vielä!

      Poista
  5. Moi! Tein tätä suklaakakkua minun ja mieheni kihlajaispäivän kunniaksi ja voi jestas että oli taivaallisen hyvää. Niin suussasulavaa, että ihan tiukkaa teki jättää lapsille lupaamamme palat, heidän tullessaan yökyläreissulta kotiin. :) T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anni ja kiitos kun kävit kommentoimassa! :) Tämä on yksi niistä harvoista kakuista joihin ei vaan kyllästy... Ihan taivaallista sanoisin ;D Ihanaa, että teillekin maistui! :)

      Poista
  6. Nyt tämä on testattu, ja oli kyllä ehdottomasti testaamisen arvoinen!! Ja voin sanoa, että vain paranee vanhetessaan!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! :D Mäkin kokeilin sitä snickers-piirakkaa jota säkin teit, eikä kaikki mennyt ihan putkeen... Katsotaan koska saan sen laitettua blogiin.

      Poista
  7. Miten tämän saisi tehtyä gluteenittomana? Ihan paras kakku ja nyt olis tulossa gluteenittomia vieraita joille aattelin leipoa tämän 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa löytyy myös tälläinen ohje:
      https://taikakakut.blogspot.com/2017/08/emman-iivanaisen-jauhoton.html?m=0
      Kannattaa myös tarkistaa onko Daim gluteenitonta 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊